MOST-ovac PODOLNJAK O NOVIM IZBORIMA: Možda je jedini način da mi sami formiramo većinsku vladu, zašto ne?!

U jučerašnjoj HRT-ovoj emisiji “Otvoreno”, u kojoj su gostovali savjetnik Predsjednice Vladimir Šeks, predstavnik MOST-a i nesuđeni predsjednik Sabora Robert Podolnjak, SDP-ovac Peđa Grbin, kolumnist Slobodne Dalmacije Tihomir Dujmović i Tomislav Klauški, kolumnist 24 sata, zamalo je pala i oklada.

Naime, pred kraj emisije, u kojoj se razgovaralo o mogućim scenarijima nakon nesupjelog konstituiranja Hrvatskog sabora, rasprava se zaoštrila. U slučaju da dođe do novih izbora Dujmović je ustanovio kako ćemo morati čekati da MOST “sazrije”.

– Nakon izbora odnos će biti potpuno isti ili vrlo sličan i onda ćemo ponovno morati sjesti za stol s gospodinom Podolnjakom ili nekime iz MOST-a i reći – hoćete li se sada odlučiti za koga ili će to možda trajati u nedogled. Hrvatska je podijeljena, lijeva i desna, MOST je u sredini. Bilo bi odgovorno skratiti ovu muku i ne ići na nove izbore, neka se odluče s kime će ići, bez obzira tko to bio – kazao je Dujmović i time izazvao Podolnjaka.

– Tko kaže da mi nećemo imati većinu nakon slijedećih izbora – zapitao je Podolnjak, na što je Dujmović odgovorio – ja kažem gospodine Podolnjak, nudeći mu zbog te tvrdnju i okladu. Podolnjak je potom preuzeo riječ.

– Prepustimo to hrvatskim građanima. Ako nisu htjeli veliku koaliciju sami, ako ne žele koaliciju s nama, tri političke opcije, možda je jedini način da mi sami formiramo tu većinsku vladu, zašto ne. Jesmo li se mi građanima ogadili tijekom 20 godina, mi smo jedini dali reformski paket, jeste li to vidjeti od druge dvije koalicije – zaključio je Podolnjak.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari