Munja udarila Nijemca pa zahvatila još dvije osobe! U bolnici su i u šoku

Foto: Borna Filić/Pixsell

Svo troje ozlijeđenih prevezeno je u zagrebačke bolnice

Nevrijeme je već od petka poslijepodne počelo zahvaćati dijelove Hrvatske, a Ravnateljstvo civilne zaštite izvijestilo je o posljedicama.

Do tragedije je umalo došlo u Samoboru gdje se održava ”23. svjetski susret Spačeka” kada je za trajanja nevremena jednu osobu udarila je munja koja je zahvatila i još dvije osobe u njegovoj blizini. Hitna pomoć prevezla je jednu ozlijeđenu osobu u Kliniku za traumatologiju, a druge dvije osobe u KB Sestre Milosrdnice. Ozlijeđene osobe su njemački državljani: jedan muškarac je zadobio opekline (15 posto tijela) i šok, a drugo dvoje (ženska i muška osoba) doživjeli su šok, ali bez vidljivih ozljeda.

30.07.2019., Samobor – 23. Svjetski susret vlasnika i ljubitelja Citroen spaceka odrzan je na livadi iza Autobusnog kolodvora u Samoboru. Mehanicarska radiona u satoru. Sajam rezervnih dijelova i suvenira.
Photo: Davor Puklavec/PIXSELL

Istarska županija

U vremenu od oko 19:30 sati do oko 21:00 sati šire područje Istarske županije zahvatilo je olujno nevrijeme praćeno obilnim kišnim oborinama i jakim vjetrom. Županijski centar 112 Pazin i Županijski centar 112 Rijeka zaprimili su više od dvije stotine dojava građana i turista. Najviše dojava primljeno je s šireg područja Poreča, Rovinja Vrsara, Pule i Funtane.

Zabilježeno je više desetaka događaja, a uglavnom se radilo o rušenju stabala i granja na prometnice (Poreč, Vrsar Mugeba, Musalež, Flengi, Krnica,Labin), oštećivanju telefonskih i električnih stupova (Poreč, Rovinj, odmaralište Valbandon, Marsovo Polje, Špadići), poplavljivanju ulica (Pula).

Vrsar (Foto: Kristjan Jerončić

Zabilježeno je i oštećivanje nekoliko osobnih vozila te nasukavanje nekoliko jedrilica.

Prema informacijama VOS-a (u daljnjem tekstu: Vatrogasno operativno središte HVZ) na području županije vatrogasci su imali 51 tehničku intervenciju.

Bez električne energije bilo je šire područje Barbana, dio Novigrada te dio Poreča. Bez opskrbe električnom energijom još su potrošači na području Oprtalja i Loborike. Uklanjanje istih očekuje se u prijepodnevnim satima.

Zadarska županija

Županijski Centar 112 Zadar i Županijski centar 112 Šibenik zaprimili su brojne pozive građana i turista. Zabilježeno je 65 događaja, a od toga 12 događaja se odnosilo na traganje i spašavanje na moru. Primljeno je više dojava vezanih za nasukavanje raznih tipova brodova i jedrilica na području Molata, Silbe, Velog Iža, Pašmana, grada Zadra i Biograda, a uzrokovanog jakom neverom.

Bilo je dojava o srušenim stablima na prometnice, oštećivanju telefonskih i električnih stupova kao i problema u opskrbi električnom energijom na području grada Zadra i grada Paga te u naseljima Turanj, Sv. Filip i Jakov, Posedarje i Poličnik. Prema informacijama VOS-a na području županije vatrogasci su imali 36 tehničkih intervencija. Nije bilo dojava o poplavljenim prostorijama.

Šibensko-kninska županija

Zabilježeno je desetak događaja rušenja stabala na prometnice i požar jednog električnog stupa. Prema informacijama VOS-a na području županije vatrogasci su imali 9 tehničkih intervencija. Primljene je više dojava vezanih za traganje i spašavanje na moru u Šibensko-kninskoj i Zadarskoj županiji (Kornati, Dugi otok, Murter, Tisno, Preko, Pašman, Zlarin, Zadar, Rogoznica i Krapanj).

Šibenik. Photo: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Splitsko-dalmatinska županija

Od 22:30 sati do oko 01:00 sati šire područje Splitsko-dalmatinske županije zahvatilo je olujno nevrijeme praćeno obilnim kišnim oborinama i jakim vjetrom. Županijski Centar 112 Split i Županijski centar 112 Zagreb (došlo je u manjem obimu do prelijevanja poziva) zaprimili su brojne pozive građana i turista. Dojave su se odnosile na polomljena stabla od kojih su neka pala na prometnice i vozila.

Split. Photo: Ivo Cagalj/PIXSELL

Više električnih stupova je porušeno zbog čega je više naselja na području Trogira ostalo bez opskrbe električnom energijom. Primljeno je i nekoliko dojava vezano za nasukavanje plovila. Prema informacijama VOS-a na području županije vatrogasci su imali 42 tehničke intervencije.

Prema informacijama od 05:00 sati, još uvijek je bez opskrbe električnom energijom jedan dio potrošača na Trogirskom području (Vinišća, Drvenik Veliki, Drvenik Mali) i jedan dio potrošača u Kaštelima. Djelatnici HEP-a rade na otklanjanju kvarova. Normalizacija opskrbe električnom energijom očekuje se tijekom prijepodneva 03. kolovoza.

Grad Zagreb

Nevrijeme je u petak poslijepodne u Zagrebu prouzročilo rušenje grana i stabala na javne površine i motorna vozila (11 događaja), poplavu stambenog objekta (jedan događaj), poplavljivanje kolnika u Ulici Ivana Stožera i dizanje poklopaca odvodnje voda.
Vijesti.hr
Foto: Borna Filic/PIXSELL

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Views Views