Jako nevrijeme protutnjalo jadranskom obalom: Vjetar čupao stabla, oštećena vozila, više od 130 nasukanih plovila

Vrsar (Foto: Kristjan Jerončić

Kiša praćena grmljavinom i munjama u večernjim je satima pogodila i Rijeku

Jako nevrijeme praćeno olujnim vjetrom, grmljavinom i pljuskovima pogodilo je Istru jučer oko 19 sati. Neke ulice u Puli bile su pod vodom zbog velike količine padalina.

Foto: Duško Marušić/Pixsell

Poplavljen je bio i dio Vrsara dok u Fažani ima srušenih stabala.

Kiša je u večernjim satima u Istri prestala padati, a nevrijeme se potom proširilo na Primorje, Liku, Gorski kotar te sjevernu Dalmaciju.

Kiša praćena grmljavinom i munjama u večernjim je satima pogodila i Rijeku.

Kiša praćena grmljavinom i munjama nad Rijekom. Goran Kovacic/PIXSELL

Ranije u petak, oko 15 sati, jako nevrijeme s olujom bilo je i u Zagrebu.

Nevrijeme noćas u Dalmaciji

Nevrijeme s jakim udarima vjetra pogodilo je u noći s petka na subotu splitsko područje i Dalmaciju koje je izazvalo rušenje stabala na kopnu i nasukavanje plovila na moru.

Split. Photo: Ivo Cagalj/PIXSELL
Šibenik. Photo: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Jaki udari vjetra između 22 i 24 sat dostizali su brzinu više od 100 kilometara na sat, a u okolici Splita i preko 140 km/sat. To je na srednjodalmatinskom dijelu Jadrana stvaralo velike valove koji su nasukavali plovila.

Nacionalna središnjica za trganje i spašavanje na moru zaprimila je oko 130 dojava o nasukavanju plovila, a te su dojave uglavnom stizale od osoba na tim plovilima ili očevidaca, ali nema informacija o ozlijeđenima ili stradalima, rekao je dežurni u toj središnjici.

Split. Photo: Ivo Cagalj/PIXSELL

Na splitskom i solinskom području vjetar je lomio i čupao stabla koja su padala po prometnicama, a na više mjesta su stabla padala na parkirana vozila i oštetila ih, rekli su u centru 112 u Splitu.

Dodali su da su na više mjesta od siline vjetra padali na tlo i električni stupovi, a na trogirskom je području bilo privremeno nestajalo i struje.

Nevrijeme u Istri

Istru je također pogodilo nevrijeme u večernjim satima, a prema pisanju Istrameta, čini se daje najgore bilo napodručju Vrsara gdje je šreta velika.

Kod hotela Pineta srušeno je nekoliko stabala, šteta je bilo i u Marini, dok je najgore prema dojavama čitatelja bilo u kampu Orsera.

Stablo je palo na kamp kućicu, a istovremeno podiglo i osobni automobil. Nema informacije o ozlijeđenim osobama.

Vatrogasci u Supetru tragali za ribarom

Vatrogasci Supetra imali su pune ruke posla, a kako im je izgledala noć objavili su na Facebooku.

Najgora je bila potraga za ribarom čiju je barku pomeo orkanski vjetar, i to pred očima prijatelja, no čovjek je, srećom, uspješno doveden na kopno.
Vijesti.hr
Foto: Pixsell

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari