NAJAVIO TUŽBE Kujundžić: ‘Tražit ću oduzimanje licenci Linić, Jovanoviću i Petrovu’

Foto: Žarko Bašić/Pixsell

‘Nanesena nesaglediva šteta hrvatskom narodu i zbog toga ću tražiti doživotno oduzimanje liječničke licence’, poručio je.

Ministar zdravstva Milan Kujundžić, koji je tijekom konferencije za medije na kojoj je predstavljen obdukcijski nalaz nesretno preminulog Mattea Ružića iz Zaprešića, najavio kako će se “sudski i politički” obračunati sa svima onima koji su oko ovog slučaja dizali hajku, najavio je kako će tražiti oduzimanje liječničkih licenci Željku Jovanoviću, Ines Strenji Linić i Boži Petrovu zbog njihovih istupa nakon smrti 22-godišnjeg Mattea Ružića.

Ministra su prošlog tjedna prozvali i kolege iz Mosta, Ines Strenja Linić i Božo Petrov na što je Kujundžić odgovorio uvredema.

“S njima na stručnoj razini ne mogu razgovarati, tako nisku frekvenciju ne mogu postići jer ugledna takozvana doktorica iz Sabora i doktor iz Sabora, Linić i Petrov u hrvatskoj medicini znače manje nego ja o hrvatskoj poljoprivredi. O medicini o ni malo znaju pa ću ih onda pozvat tko su što su i što su radili”, poručio je Kujundžić tijekom press konferencije.

U sve se onda upetljao i SDP-ov liječnik Željko Jovanović i prijavio ministra Liječničkoj komori. “Nije uvrijedio samo kolegicu Strenju Linić i kolegu Petrova nego i sve liječnike i ugrozio povjerenje pacijenata u njihov rad”, kazao je Jovanović.

“Ovo što su radili troje liječnika, Jovanović, Strenja Linić i Petrov gdje su smrt mladoga čovjeka i tragediju obitelji koristili ili za dnevno političko skupljanje bodova ili pokazali krajnje neznanje o medicini gdje su bez dijagnoze davali terapiju. A nije se pričekao nalaz inspekcije ili obdukcijski nalaz, oni su već presude davali i pritom zapravo blatili hrvatske liječnike, medicinske sestre i unosili nemir u hrvatsku javnost. Time je nanesena nesaglediva šteta hrvatskom narodu i zbog toga ću tražiti doživotno oduzimanje liječničke licence za ovo troje liječnika, a s kolegama iz pravne struke ću se konzultirati ima li prostora za kazneno gonjenje”, rekao je kasnije Kujundžić za Večernji list.
Vijesti.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari