Izračunali smo trošak roditelja jednog prvašića: Uštede su moguće i do 50 posto, a ovo je tajna

Foto: Ilustracija

Kupnja svega što je potrebno jednom đaku je na vrhuncu

Više u VIDEOPRILOGU IZNAD!

Još je malo ostalo do početka nove školske godine, a to znači da je kupnja svega što je potrebno jednom đaku na vrhuncu. Samo za torbu svog školarca mogli bi izdvojiti i do 2.000 kuna, a gdje su još pernice, bilježnice i ostala oprema. Obišli smo zagrebačke knjižare i trgovine i izračunali koliki će biti trošak roditelja jednog prvašića.

Roditelji i djeca u potrazi su za savršenim torbama, bilježnicama i pernicama, no za razliku od školaraca, roditeljima je važna i njihova cijena.

Torbe koštaju od 100 pa do 2.000 kuna s time da su najskuplje one anatomske. Pernice se mogu naći već za sedam kuna, no cijena raste ako su pune. Pisanke koštaju najviše devet, a prave bilježnice 21 kunu.

Roditelji često djeci dozvole da uzmu i neku skuplju stvar jer su uvjereni da će zahvaljujući besplatnim udžbenicima u konačnici proći dosta jeftinije.

Kada biste u knjižari išli u kupovinu opreme za svog prvašića, računica bi bila sljedeća: oko 500 kuna morali biste odvojiti za jednu od najpopularnijih torbi, još 150 kuna na punu pernicu, a tu je još i 250 kuna za opremu za likovni i 40 za bilježnice. Sve zajedno čak 1000 kuna.

Osim korištenja prošlogodišnjih stvari uštediti se može i kupovinom u trgovini.

Sve ono što je potrebno jednom prvašiću pronašli smo i u trgovini. No, umjesto 1.000 kn koje bi platili u knjižari, ostvarili smo uštedu od 50 posto i račun nam je 500 kuna.

Uštede su moguće. Tajna je u tome da se ne zalijeće s kupovinom već da se o njoj dobro promisli.
Matija Mlinarić

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari