SNIMKE SU HIT

Nepalka koja konobari u Hrvatskoj čudi se Hrvatima: ‘Šef prati svaki moj korak a gosti u sat vremena potroše moju tjednu plaću’

Sve više stranaca odlučuje se za rad u Hrvatskoj, a jedna od njih je i Barsha Gurung

Strani radnici u Hrvatskoj nisu nikakva novina.

S obzirom na mogućnosti koje im se nude prilikom dolaska, sve više stranaca odlučuje se za rad u Hrvatskoj, a jedna od njih je i Barsha Gurung, djevojka iz Nepala koja se konobarenjem odlučila baviti u Sisku, a koja svoja iskustva redovno dijeli putem društvene mreže TikTok.

@nansi20001 Do you know this place …???#newtrend #fyp #foryoupage #croatia?? ♬ original sound – Mannu khadka

Nije nimalo čudno što se ova 23-godišnjakinja odlučila na ovakav potez, imajući u vidu činjenicu kako mjesečna plaća u Nepalu iznosi samo nekoliko stotina američkih dolara, što im ujedno treba biti dovoljno kako bi pokrili sve troškove života.

S druge im strane Hrvati nude smještaj, a i plaća je znatna veća nego što je u njihovoj rodnoj zemlji, što ostavlja prostora da svojim obiteljima šalju višak novaca.

Na tu temu, Barsha je nedavno objavila video na kojem uz smiješak polira čaše, a u opis je stavila, “Gledam ljude kojima je potrebno sat vremena da potroše moju tjednu plaću”.

@nansi20001 Garib vayasi kasko k lagcha ra ???#related#Fyp #fact ♬ original sound – Umar khan

Također, potrudila se snimiti i jedan humoristični video na kojem je pokazala kako izgleda radni dan u kojem te tvoj nadređeni promatra putem nadzorne kamere, uz popratni tekst, “Kada šef kroz kameru prati svaki tvoj korak”.

Naime, znajući da ju njezin šef promatra putem kamere, na leđa je nalijepila više kreativnih natpisa poput, “Možemo li danas zatvoriti ranije? Molim vas”, “Da, sjedim na stolici zato što nema ni jednog čovjeka u kafiću”, sve to uz šaljive emotikone kako bi se uzelo u obzir da je u pitanju jedna nevina šala.

@nansi20001 #barista #bartender #relatable#boss #bullshit ♬ оригинальный звук – Наталья

Ova djevojka je selidbom, osim svoje obitelji, iza sebe ostavila i dečka s kojim trenutno održava vezu na daljinu, a većinu svojih videa odlučuje se posvetiti upravo njemu.

“Kad imaš zdravu vezu, ali Bog želi da ona bude na daljinu”, napisala je u jednom videu na TikToku, a komentari ispod videa, puni su podrške, piše Net.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari