'NIJE LAŽ!'

Video | Neviđena reklama za palačinkarnicu na Jadranu: Nude plaću od 10 tisuća kuna, oglas za posao izazvao pomutnju!

Prva palačinka još nije okrenuta, ali zato se neviđena priča dobro zamotala

Jedan oglas za posao u sezoni izazvao je pomutnju u Dalmaciji. Nudi se plaća od 10 tisuća kuna za pečenje palačinki na plaži. S jedne strane velik iznos, no s druge – sve ovisi o radnom vremenu.

Turisti već uživaju na plaži u Podstrani, ali nigdje se ne mogu osladiti palačinkama. Naime, objekta s tim popularnim slasticama još ni nema. Problem je pronaći radnike u sezoni, pa se neki ni ne čude što poslodavac mjesečno nudi 10 tisuća kuna za taj posao.

“Pa, s obzirom na današnju situaciju s tržištem rada, reka bi ako su uvjeti kakvi bi trebali biti, a cili dan se cvrciš na suncu, plaća je ok. Sad da li budući poslodavac ima kakve kvake u tome, ne znam”, kazao je Ivica Pućo iz Podstrane.

Vlasnik objekta na plaži nije bio raspoložen za razgovor, no u splitskom ugostiteljskom objektu gdje okreću palačinke cijeli dan – smatraju da ta plaća nije pretjerana.

“10 tisuća kuna što su napisali da nadvodno nude… To nije laž, ja mislim da je to realna plaća danas za plažni objekt za dva mjeseca rada. I postavlja se pitanje koliko je radno vrijeme, koliko čovjek radi i tako dalje”, objašnjava vlasnik palačinkarnice u Splitu Ivan Glavota.

Kad je riječ o stalnom poslu, kaže, primanja su ipak manja, a radnika nigdje. “Realna plaća u palačinkarnici za jednog djelatnika koji zna raditi je… I pozivam tko god hoće neka se javi… oko tisuću eura”, kazuje Glavota.

Osim plaće od 10 tisuća kuna, ostali uvjeti objekta na plaži u Podstrani nisu poznati.

I prije nego je itko stigao kušati palačinke, zasad nepostojeći objekt u Podstrani dobio je neviđenu reklamu, izvještava Dragana Eterović za RTL.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari