NOVI KRAK AFERE

Nova akcija policije i Uskoka! Zbog plinske afere uhićeno još dvoje ljudi, jedan je direktor u Ini

Direktori iz INA-e pokušali su ostvariti dodatnu osobnu zaradu kroz trgovinu plinom s još jednom tvrtkom

Jutros su policija i USKOK započeli još jednu akciju uhićenja na zagrebačkom području. Kako Jutarnji list neslužbeno doznaje, radi se o akciji koja je povezana s plinskom aferom u kojoj je nedavno uhićen Inin direktor Damir Škugor, a zajedno s njim i suvlasnici tvrtke OMS Upravljanje Goran Husić i Josip Šurjak te direktorica Plinare istočne Slavonije Marija Ratkić.

Naime, radilo se o protuzakonitoj prodaji plina tvrtki OMS Upravljanje po fiksnoj cijeni od nepunih 20 eura po megavatsatu, pri čemu je Ina, s obzirom na to da je OMS Upravljanje isti taj plin prodavao i do 200 eura po megavatsatu, oštećena za milijardu kuna. Gotovo pola milijarde kuna završilo je na računu oca Damira Škugora, šibenskog umirovljenika Dane Škugora.

No, kako Jutarnji doznaje direktori iz INA-e pokušali su ostvariti dodatnu osobnu zaradu kroz trgovinu plinom s još jednom tvrtkom te izgleda da se radi o ogromnim iznosima kao u slučaju Damira Škugora i OMS ulaganja.

No, po svemu sudeći istraga će se sada za ovaj novi slučaj proširiti u odnosu na Damira Škugora, ali i još jednog direktora u INA-i, kao i na direktora tvrtke s kojom je ugovorena prodaja plina ispod tržišnih cijena.

Dok se Damir Škugor i dalje nalazi u istražnom zatvor, njegov kolega iz INA-e Stjepan L. i direktor tvrtke za trgovinu plinom Vlado M. jutros su uhićeni te se nad njima provodi kriminalističko istraživanje, prenose RTL Vijesti.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari