NOVA KARTA

Objavljena nova karta ECDC-a, hrvatska obala i dalje narančasta

ECDC je objavio novu korona-kartu Europske unije.

Hrvatska obala je i dalje narančasta. Kontinentalni dio je ostao zelen, pišu Index.hr

Srednja Europa je uglavnom ostala zelena. Sjeverni dio Francuske i većina Italije su narančasti. Južni dio Francuske, Irska, Španjolska i Portugal su praktički potpuno u crvenom. Velik dio Grčke je također u crvenom.

Hrvatska je tako zadržala narančastu boju, koja ne bi trebala utjecati na turizam. Naime, velik broj država za crvena područja svojim građanima postavlja razne uvjete pri povratku, čime se otežava putovanje. No s područjima u narančastom to uglavnom nije slučaj.

Hrvatska, podsjetimo, bilježi jako dobru sezonu s obzirom na situaciju u Europi i svijetu. Ukupna sezona je na oko 60 posto rekordne 2019. godine, dok je srpanj na preko 80 posto rekorda otprije dvije godine. U Hrvatskoj trenutno boravi preko milijun turista.

Ministrica: Prepoznati smo kao najsigurnija destinacija, treba tako i ostati

Ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac izjavila je da u Hrvatskoj trenutno boravi više od milijun turista i u dosadašnjem dijelu sezone Hrvatska je prepoznata kao najsigurnija destinacija na Mediteranu te je apelirala na nastavak odgovornog ponašanja, kako bi to i ostala.

“Danas imamo više od milijun turista, ali to nas obvezuje da budemo odgovorni, jer su turisti prepoznali Hrvatsku kao sigurnu destinaciju”, istaknula je Brnjac nakon sjednice vlade, dodavši da je potrebno nastaviti se odgovorno ponašati i pridržavati se svih epidemioloških mjera.

“To nam je siguran način da imamo i sigurnu turističku sezonu do kraja”, poručila je.

Iznoseći turističke brojke u dosadašnjem dijelu godine, navela je da smo sada na oko šest milijuna dolazaka i oko 34 milijuna noćenja. To je u usporedbi s istim razdobljem rekordne, 2019. godine u noćenjima na oko 60-ak posto, a što se tiče usporedbe ovogodišnjeg i srpnja te godine, mi smo na 81 posto, navela je.

“Brojke su dobre. Hrvatska je prepoznata prema svim relevantnim institucijama kao najsigurnija destinacija na Mediteranu, apeliram na sve da takvi ostanemo i dalje”, istaknula je ministrica.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari