STIŽE I SNIJEG?

OBUCITE SE, POČINJE! Zaboravite lijepo vrijeme, ‘u zraku’ su velike promjene

Ilustracija: Hrvoje Skočić/Riportal

Sljedećih dana na kopnu nas očekuje oblačnije i hladnije vrijeme, a na Jadranu jaka, na udare i olujna bura

U tjednu koji nam dolazi stižu nam prave jesenje kiše, a nova ciklona već nam stiže iz zapadnog Sredozemlja, a premještat će se malo južnijom putanjom preko Jadrana pa će za sobom povući i osjetno hladniji zrak sa sjevera kontinenta.

U subotu na visinama moguć snijeg

Naime, ujutro i prijepodne u unutrašnjosti će uglavnom biti suho, ali uz maglu i niske slojevite oblake, dugotrajnije u zapadnim predjelima. Dok na Jadranu i uz njega krenut će novo naoblačenje s pojačanim jugom, najprije u Dalmaciji uz povremenu kišu, na krajnjem jugu moguće i koji izraženiji pljusak, piše Danas.hr.

Poslijepodne u središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj bit će oblačno, a do večeri će biti kiša, zatim moguće i obilnija. Zapuhat će umjeren sjeveroistočnjak s kojim će se činiti osjetno hladnije nego na ovih 7-8 °C.

Kasno navečer i u noći iznad 500 m nadmorske visine moguća je susnježica, više i snijeg, a u nizinama tek rijetko možda koja pahulja.

I na istoku oblačno, od sredine dana povremena kiša, češća u večernjim satima i tijekom iduće noći. Temperatura malo niža, bit će oko 9 °C, ali će se na vjetru činiti hladnije.

U Dalmaciji nestabilno, tmurno i kišovito. Lokalno obilna kiša pa i u obliku izraženih pljuskova praćenih grmljavinom, a nevolje će stvarati i umjereno do jako jugo i oštro, najupornije na krajnjem jugu, a prema večeri i lebićada.

Na sjevernom Jadranu pretežno oblačno uz povremenu kišu, navečer i pokoji pljusak, ali će biti sve vjetrovitije uz jačanje škure bure, navečer već s olujnim udarima.

Tmurnije i sve hladnije u gorju, gdje će kiša prelaziti u susnježicu i snijeg, a u najvišim predjelima će se u noći na nedjelju stvoriti i tanji snježni pokrivač, piše Net.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari