VIKEND NAREZAK

Oprez ako ste kupili ovaj mesni proizvod! Povučen je s tržišta

Ilustracija: Pixabay

Proizvod može predstavljati rizik po zdravlje potrošača

Ministarstvo poljoprivrede izvijestio je u petak da se opoziva proizvod Vikend narezak zbog neoznačenog proteina koji može predstavljati rizik po zdravlje alergičnih potrošača.

Neoznačen alergen

Riječ je o proizvodu težine 400 grama, oznake L. 00609.08700.95.2, datuma najbolje upotrijebiti do 09.06.2024., koji je mađarskog podrijetla a na tržište ga stavlja karlovačka mesna industrija PPK.

S obzirom na to da proizvod sadrži neoznačen alergen, mliječni protein, proizvod može predstavljati rizik po zdravlje potrošača osjetljivih na isti dok ga osobe koje nisu alergične mogu i dalje upotrebljavati bez ograničenja, navodi se u priopćenju.

Proizvod nije u skladu s Uredbom 178/2002 o utvrđivanju općih načela i uvjeta zakona o hrani, osnivanju Europske agencije za sigurnost hrane te utvrđivanju postupaka u područjima sigurnosti hrane.

Detaljniji podaci o opozivu proizvoda dostupni su na internetskim stranicama subjekata u poslovanju s hranom PPK karlovačka mesna industrija d.d.

Vijesti.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari