FINANCIJSKA REVIZIJA

Otkriven niz nepravilnosti u financijama Domovinskog pokreta. DORH o svemu obaviješten

Photo: Davor Javorovic/PIXSELL

Nepravilnosti su uočene u prihodima i rashodima, ali i putnim nalozima

Državni ured za reviziju je dostavio Hrvatskom saboru izvješće o financijskim revizijama političkih stranaka i nezavisnih zastupnika za 2021.

U istom je, između ostalog, doneseno nepovoljno mišljenje o financijskim izvještajima i usklađenosti poslovanja za političku stranku Domovinski pokret, zbog značajnih nepravilnosti i propusta u području planiranja, računovodstvenog poslovanja, financijskih izvještaja, prihoda (od dobrovoljnih priloga/donacija) te rashoda, pojašnjeno je.

Stoga je DORH-u dostavljena i cjelokupna dokumentacija prikupljena u tijeku revizije.

Pod najznačajnije nepravilnosti ove stranke istaknuto je 14 točaka. Tako se u izvješću navodi da su rashodi za izbornu promidžbu za provedbu izbora za članove predstavničkih tijela lokalnih jedinica evidentirani u poslovnim knjigama manje za 516.626,00 kn ili 26,5 posto. Zatim, u poslovnim knjigama i financijskim izvještajima prihodi su manje evidentirani i iskazani za 369.650,00 kn, rashodi za 484.917,00 kn, a preneseni višak prihoda iz prethodne godine u iznosu od 770.803,00 kn nije evidentiran ni iskazan.

Osim toga, popis imovine i obveza nije obavljen u skladu s propisima te 22 ispostavljena putna naloga nisu evidentirana u evidencijama službenih putovanja, prenosi danas.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari