UZ VISOKE MJERE OSIGURANJA

Policija objavila koliko je ljudi dočekalo Vatrene

Foto: PU zagrebačka

Deset osoba je zatražilo liječničku pomoć, uglavnom zbog lakših ozljeda koje su nastale zbog uporabe pirotehnike, a liječnička pomoć u nekoliko slučajeva pružena je i osobama kojima je pozlilo

Povodom povratka i dočeka Hrvatske nogometne reprezentacije sa Svjetskog nogometnog prvenstva u Katru provedeno je osiguranje temeljem sigurnosne procjene te planiranih i poduzetih mjera osiguranja, poručuju MUP-a.

Na samom Trgu bana Josipa Jelačića okupilo se više od 80 tisuća ljudi, a uz prilazne pravce i trasu kretanja Vatrenih, broj okupljenih je bio i veći od 100 tisuća.

Policajci su osiguravali prostor i trasu kretanja brončane nogometne reprezentacije od Zračne luke Franjo Tuđman do Trga bana Josipa Jelačića te sam Trg i prilazne pravce, a sve kako bi svečani doček protekao sigurno za sve građane.

Foto: PU zagrebačka

S obzirom na to da su građani dočekivali Hrvatsku nogometnu reprezentaciju počevši od same zračne luke pa potom duž cijele trase kretanja do Trga bana Josipa Jelačića i prilaznih ulica, ovakvo zahtjevno osiguranje zahtijevalo je angažman većeg broja policajaca svih rodova policije od temeljne, prometne, kriminalističke, snaga specijalne i interventne policije, potom protueksplozijske službe te Zrakoplovne jedinice.

Za vrijeme osiguranja, u službene prostorije policije privedene su četiri osobe zbog narušavanja javnog reda i mira te dvije osobe zbog neovlaštenog upravljanja dronom.

Foto: PU zagrebačka

Deset osoba je zatražilo liječničku pomoć, uglavnom zbog lakših ozljeda koje su nastale zbog uporabe pirotehnike, a liječnička pomoć u nekoliko slučajeva pružena je i osobama kojima je pozlilo, prenosi danas.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari