Ovo je najplaćenije zanimanje na svijetu s obzirom na stres! Evo koliko je plaćeno u Hrvatskoj

Foto: Goran Kovacic/PIXSELL

Na listi najmanje stresnih zanimanja su još i programeri, statističari, logopedi, veterinari i dio medicinskih djelatnika

Na sam vrh liste najbolje plaćenih poslova uz nisku razinu stresa zasjela je stomatologija, pokazalo je to istraživanje američke medijske kuće U.S. News & World Report.

Iako se ova profesija nije našla na prvom mjestu najplaćenijih zanimanja, u kategoriji godišnjih primanja i razine stresa odnijela je pobjedu, prenosi Novac.hr.

Naime, prema njihovom istraživanju djelatnici ove profesije u SAD- u u prosjeku primaju godišnju plaću od 225.760 dolara što je oko 1,5 milijuna kuna.

No, zašto je ovo zanimanje završilo na prvom mjestu?

Kako navodi Market Watch, razlog tomu leži upravo u dobroj organizaciji dnevnog rasporeda. Uz to, na smanjenje stresa pozitivno utječe i činjenica da stomatolozi u prosjeku imaju vrlo mali broj hitnih intervencija.

Kao i u SAD-u, ova profesija i u Hrvatskoj ulazi u kategoriju visoko plaćenih zanimanja, a prema portalu MojaPlaća prosječna mjesečna plaća iznosi 7.635 kuna neto, piše Novac.hr.

Inače, u analizu je uključeno 187 visoko plaćenih poslova, a uz stomatologiju na listu najmanje stresnih zanimanja, mogućnosti napretka i dobrog balansa privatnog i poslovnog života ušli su još i programeri, statističari, logopedi, veterinari kao i dio medicinskih djelatnika.

Vijesti.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari