LJUDINA!

VideoOvo je vozač koji je zaustavio autobus i pomogao čovjeku u kolicima: ‘Ma tako bi svi’

Čovjek u kolicima nije se mogao popeti na nogostup, a onda je ZET-ovac odreagirao i pomogao. Čovjek mu je zahvalio: ‘Hvala šefe!’

Da dobrote među nama ima, dokazuje ovaj susret dvojice potpunih neznanaca u Zagrebu. Nesebičnost vozača autobusa oduševila je putnicu koja je sve podijelila na Facebooku.

On je dobri duh ZET-a, 52-godišnji Zoran Križanić iz Sesvetskog Kraljevca. Za volanom autobusa je 16 godina. Iznenađen je, kaže, sjajnim reakcijama sa svih strana, izvještava Donna Diana Prćić za RTL.

Što kaže, kako je reagirao kad je vidio reakciju javnosti na svoju pomoć čovjeku u kolicima?

“Malo posramljeno zato kaj smatram da nisam niš napravil, nego kaj bi svako drugo napravio. Sigurno bi i vi napravili”, kazao je.

Vozio je svega nekoliko putnika i nije bilo nikakve gužve. Vidio je odjednom gospodina u invalidskim kolicima, koji se nije mogao popeti na nogostup, opisuje što se događalo: “Još je on pozdravio kad je išao preko zebre gospodin i ja sam onda zaustavio BUS i čekao sam da prođe, nije mogao izaći. Ja sam zakočio, dao žmigavce, izašao van i pomogao mu. On se zahvalio i to je to. Još meni on kaže ‘šefe’. A ja velim: ‘Da sam šef, ne bih bio za volanom’, i tak je to ostalo, nasmijao se, hvala lijepo, bok, bok.”

Inače to nije po pravilima, ali ljudskost je prevagnula.

Glasnogovornik ZET-a Domagoj Zeba: “Naš vozač je procijenio da na siguran način može zaustaviti vozilo, izaći iz njega i pružiti pomoć osobi koja je zaista bila potrebna.”

Empatija je, slažu se psiholozi, poželjna osobina. Ipak, građani znaju biti, kažu nam i sami, dosta oprezni kada treba zaista reagirati i pomoći.

I tako je jedan potez skromnog vozača Zorana, na kratko barem vratio vjeru u ljude, izvještava Donna Diana Prćić za RTL.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Views Views