NESTABILNO VRIJEME

Video | Pitate se kada će prestati padati kiša i kakav će biti vikend? Meterologinja nema baš dobre vijesti

Promjenljivo, ponegdje i pretežno oblačno danas. Povremeno kiša, mjestimice i pljuskovi s grmljavinom, a u najvišem gorju uglavnom u prvom dijelu dana susnježica i snijeg, prognozira Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ)

Travanj nastavlja ove godine uobičajenim ritmom – promjenjivim i većinom svježijim od prosjeka. Hladniji zrak stiže već u petak, pa će uz kišu u gorju pasti ponešto susnježice i snijega. Na južnom dijelu Jadrana mogući su izraženi pljuskovi s grmljavinom.

Za vikend i u novom tjednu više oblaka nego vedrine te povremena kiša, uglavnom u obliku lokalnih pljuskova. U subotu će na Jadranu puhati prolazno umjereno i jako jugo, a od nedjelje će svježini pridonositi sjeveroistočni vjetar, na Jadranu bura, većinom slaba do umjerena, u nedjelju i ponedjeljak na sjeveru i jaka s olujnim udarima, sažeta je tjedna vremenska prognoza koju je za HRT pripremila Tomislava Hojsak, dipl. ing. iz DHMZ-a.

Promjenjivi petak

U petak će na istoku Hrvatske glavnina kiše pasti u noći i ujutro. Poslijepodne malo sunčanih razdoblja i tek poneki pljusak. Dnevna temperatura niža nego u četvrtak – bit će od 13 do 15 °C.

U noći u središnjoj Hrvatskoj česta i intenzivna kiša, a tijekom oblačnog prijepodneva mogla bi čak izostati. Popodne će nakratko proviriti sunce, no neće biti stabilno, pa i dalje treba računati na pljuskove. Dnevna temperatura još malo niža nego u četvrtak – od 10 do 13 °C.

Podjednake vrijednosti i na sjevernom Jadranu, a u gorju još svježije pa će najviše temperatura zraka biti od 5 do 10 °C. I pritom umjereno do pretežno oblačno, povremeno s kišom, a u gorju i malo susnježice te snijega. Prijepodne uz zapadnu obalu Istre prolazno pojačana bura, a popodne ponegdje jugozapadni i zapadni vjetar.

Nestabilno i u Dalmaciji. Uz promjenjivu naoblaku mjestimice će biti kiše, pa i u obliku pljuskova s grmljavinom, izraženih tijekom noći i jutra. Danju će prolazno zapuhati umjeren do jak jugozapadni i zapadni vjetar. Dnevna temperatura zraka od 13 do 17 °C, u unutrašnjosti malo niža. I na jugu Hrvatske promjenjivo s pljuskovima s grmljavinom, glavninom u noći u ujutro, kada je moguće i grmljavinsko nevrijeme. Još će u noći puhati jako jugo, a popodne većinom umjeren jugozapadnjak.

Nestabilno idućih dana

Idućih dana i dalje nestabilno, ali kiša u unutrašnjosti neće biti česta kao tijekom četvrtka u zapadnim krajevima. U subotu bi mogla izostati u istočnoj Hrvatskoj, a u ponedjeljak u središnjoj. U subotu će puhati jugozapadni vjetar, a od nedjelje sjeveroistočni. Dnevna temperatura malo niža od prosječne za sredinu travnja.

I na Jadranu promjenjivo, s povremenim pljuskovima. U subotu će ponovno jačati jugo, a u nedjelju na sjeveru okrenuti na buru, umjerenu do jaku, pod Velebitom s olujnim udarima. Bura će se u ponedjeljak širiti duž obale. Temperatura zraka tek će neznatno porasti, prognozirala je za HRT Tomislava Hojsak, dipl. ing. iz DHMZ-a, piše Net.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari