PLAŽA OPATIJSKOG HOTELA SAVOY Komadina: Ovo je pravi primjer kako se daju koncesije“

Koncesija na pomorskom dobru dana je za sanaciju, izgradnju i gospodarsko korištenje javne plaže ispred hotela Savoy na vremensko razdoblje od 20 godina

Župan Zlatko Komadina i opatijski gradonačelnik Ivo Dujmić sa suradnicima obišli su danas plažu ispred hotela Savoy, koncesionara trgovačkog društva B.N.L. d.o.o., koje zastupa direktor Nediljko Brko.

Koncesija na pomorskom dobru dana je za sanaciju, izgradnju i gospodarsko korištenje javne plaže ispred hotela Savoy na vremensko razdoblje od 20 godina. Ukupna površina iznosi ukupno 3.097 m2 i sastoji se od: kopna u površini od 1.293 m2, objekata na kopnu u površini od 129 m2 i mora u površini od 1.675 m2

Pored uređenja i opremanja plaže, dužnost investitora je postaviti spasilački toranj s opremom za prvu pomoć i kabine za presvlačenje, te osigurati pristup osobama sa posebnim potrebama.

Za uređenje i opremanje plaže ugovoreno je ulaganje od najmanje 3.369.440,00, time da je u prvoj godini potrebno uložiti 2.509.440,00 a ostatak ravnomjerno po godinama.

Povjerenstvo za praćenje izvršavanja odluka i ugovora o koncesijama izvršilo je pregled dana 13. lipnja 2017. godine te utvrdilo da je ulaganje izvršeno u cijelosti.

“Ovo je pravi primjer kako se daju koncesije, pogotovo na obali koja nije prirodna plaža nego stjenovito područje od kojeg se napravi kupalište sa turističkim sadržajem. Koncesije služe da bi se investiralo i podigla kvaliteta turističke usluge. Kad je riješen prostorni plan i imovinski odnosi tada se može davati u koncesiju i ovo je takav pozitivan primjer”, rekao je župan Komadina.

Gradonačelnik Opatije Ivo Dujmić zahvalio se županiji na dobroj suradnji na pomorskom dobru u Opatiji istaknuvši kako je u Opatiji 90% pomorskog dobra riješeno.

“Ostao je još prostor kupališta Slatine i prostor Pančere. Danas smo još jednom potvrdili kako postoji dobra volja sa svih strana da se pokuša i to riješiti. Nakon toga Opatija je riješila svoje pomorsko dobro i ja pozdravljam taj pristup”, zaključio je Dujmić.

Koncesionar Nediljko Brko rekao je da neće čekati da prođe koncesija 20 godina, već je potrebno ulagati svakih 5 godina da se Opatija digne na veći nivo. Istaknuo je kako je studijom bilo previđeno ulaganje od 2,5 milijuna kuna a dosadašnja ulaganja prešla su 3,5 milijuna kuna.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari