OTVORENA SJEDNICA

Plenković zadovoljno na sjednici Vlade: “U ponedjeljak nam sjeda 162 milijuna eura!”

Photo: Igor Soban/PIXSELL

Sjednica Vlade održava se u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici. Na početku sjednice premijer Andrej Plenković se obratio uvodnim govorom, piše Net.hr.

“Agencija Fitch, jedna od tri najveće svjetske agencije, potvrdila je do sada naš najviši investicijski kreditni rejting i ujedno potvrdila daljnje izglede za povećanje. To je potvrda kvalitetnog i kriznog upravljanja. Mi ćemo u ponedjeljak zaprimiti uplatu četvrte rate Nacionalnog plana od 162 milijuna eura, a nakon ispunjenja kriterija ćemo uputitiu ponedjeljak zahtjev za uplaćivanje sljedeće rate od 822 milijuna eura. Do sada smo ispunili na vrijeme 157 kriterija. Među zemljama smo koje najbrže provode reforme i najviše dobivamo sredstva”, kazao je Plenković.

“Oko obnove imali smo niz aktivnosti, obišli smo na Gornjem gradu nekoliko lokacija. Investicije vrijedne 80 milijuna eura. Za mjesec dana će biti u potpunosti i gotov HZJZ”, kazao je.

Pohvale MUP-u i HNS-u oko kampanje za navijače, kazao je. Nabrojao je Plenković redom sve aktivnosti koje su bile proteklih dana.

“Bili smo i na 6. Prstenovom poslovnom forumu na temu ‘Migracije – tržište rada – administracija’: Forum Udruge Hrvata Bosne i Hercegovine – Prsten koji je bio posvećen izazovima tržišta rada u razdoblju pred nama i drugim važnim temama, dodao je, piše Net.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari