Poznati trgovački lanac diže plaće radnicima u Hrvatskoj: Najviše će rasti onima kojima su najmanje

Foto: Davor Puklavec/Pixsell

Zaposlenici su nam na prvom mjestu, a njihovo zadovoljstvo važno je za dugoročni poslovni uspjeh

Međunarodni maloprodajni lanac JYSK svojim je zaposlenicima u trgovinama u Hrvatskoj odlučio povećati plaće u prosjeku za 11 posto. Nastavak je to prošlogodišnjeg pozitivnog trenda povećanja plaća u JYSK trgovinama koji je bio prosječno 8 posto. JYSK tako za povećanje plaća djelatnika u trgovinama na godišnjoj razini izdvaja 1,8 milijuna kuna.

Plaće trebaju rasti i ne može ih se određivati dekretom, ali i predsjednica i premijer ‘zaboravljaju’ neke stvari

Povećanje će se odraziti na plaćama za čak 73 posto zaposlenih u JYSK trgovinama diljem zemlje, pri čemu najveći postotak povećanja iznosi 25 posto. Najveći porast odrazit će se na plaće zaposlenika s najnižim primanjima.

”Zaposlenici su nam na prvom mjestu, a njihovo zadovoljstvo važno je za dugoročni poslovni uspjeh. Povezanost i lojalnost naših zaposlenika oduvijek je bila jaka. To je vrijednost JYSKa koju želimo nastaviti graditi kroz ovako pozitivne pomake”, izjavila je Jadranka Čulo Petrovčić, voditeljica ljudskih potencijala u JYSK Slovenija, Hrvatska, Bosna i Hercegovina i Srbija.

JYSK u Hrvatskoj u svoje 42 trgovine zapošljava ukupno 356 ljudi. Osim povećanja materijalnih prava, JYSK svojim radnicima redovito osigurava i brojne mogućnosti za osobni rast te za razvoj karijere. Svojim djelatnicima također isplaćuje božićnicu i regres te djelatnici imaju kroz dodatni angažman i trud mogućnost ostvariti pravo na dodatne bonuse bez limita na mjesečnoj, kvartalnoj i godišnjoj bazi.

JYSK je osnovan 1979. godine u Danskoj, a danas posluje s više od 2.600 trgovina u 50 zemalja širom svijeta. JYSK Nordic pokriva 20 tržišta, među kojima su i Bosna i Hercegovina, Hrvatska, Slovenija i Srbija. Godišnji promet Grupacije JYSK je oko 3,12 milijardi eura, piše Poslovni dnevnik.
Vijesti.hr
Foto: Ilustracija/Davor Puklavec/PIXSELL

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Views Views