Predsjednica Grabar Kitarović najavila nove konzultacije za 22. prosinca i poručila – neću nikome dopustiti da se poigrava našom državom

Nakon završenog trećeg kruga konzultacija za imenovanje mandatara Vlade i ovog puta pokazalo se da nitko ne raspolaže potrebnom većinom svih izabranih zastupnika 8. saziva Hrvatskog sabora, poručila je predsjednica Kolinda Grabar Kitarović.

Četvrti krug konzultacija najavila je za 22. prosinca.

“Ovaj krug konzultacija započela sam jučer zajedničkim sastankom s predstavnicima Domoljubne i koalicije Hrvatska raste, koje zajedno imaju 115 mandata. Željela sam u sklopu svojih dužnosti i obveza učiniti i taj iskorak, pokušavajući pronaći dodirne točke između dviju političkih grupacija koje su dobile gotovo 70% glasova hrvatskih birača. Nažalost, pokazalo se da ne postoji prostor za dogovor i, u ovom trenutku, toliko potrebno zajedništvo. To zajedništvo ne bi značilo jednoumlje nego prepoznavanje potrebe da našim građanima pokažemo kako imamo snage prevladati razlike za dobrobit države i pokazati odgovornost za rješavanje i najtežih pitanja.

Hrvatskoj treba odgovornost, poniznost i razboritost.

Nadam se da će se ipak u sljedećim danima pronaći dovoljno mudrosti kako bi se što prije oformila nova hrvatska Vlada. Vremena je sve manje. Neću dopustiti da odugovlačenje proizvede nesagledive negativne posljedice po stabilnost države.

Stoga ću 4. krug konzultacija održati u utorak, 22. prosinca, ujutro.

Hrvatice i Hrvati, dragi sugrađani, povjerenje koje ste mi ukazali izborom za predsjednicu Republike Hrvatske u potpunosti me obvezuje da u ime sviju vas štitim Ustav i demokratske vrijednosti i zato neću nikome dopustiti da se poigrava našom državom.“, stoji u priopćenju predsjednice.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari