TOTALNA FRKA OKO UBERA: Napala ih i Carina, a oni najavljuju Uber brod, helikopter i hidroavion!

Imaju sve više vozača, sve više putnika, ali i sve više problema. Uber je u Hrvatskoj naišao na otpor i državne administracije i privatne konkurencije. Prošlog tjedna Carina je zaplijenila vozila Uberovih vozača koje su prijavili taksisti. Ali u Uberu objašnjavaju – naši vozači se ne bave taksi prijevozom

Još prošlog tjedna na cesti, sada pod budnim okom Carine. Vozila kojima su se prevozili korisnici Ubera – prošlog su petka zapljenjena! I otad su pod ključem carinskog dvorišta na Bregani!

“Osobe koje su bile predmet nadzora obavljale su taksi prijevoz, a da nisu ispunjavale osnovne kriterije za obavljanje taksi prijevoza, to znači da su obavljale djelatnost za koju nisu bile registrirane”, objašnjava viši inspektor u Službi za mobilne jedinice Sektora za nadzor Carinske uprave Predrag Juratovac.

Taksi prijevozom u Zagrebu može se baviti onaj s dozvolom grada – a za to je uvjet licenca! U Uberu tvrde svi vozači imaju licence i registrirani su za prijevoz putnika! A do dozvola ne mogu jer ih grad ne izdaje do 2017. No tvrde – vozači koji koriste Uber – ionako nisu taksisti.