GDJE SU NESTALI?

Predsjednica Vukovarskih majki: ‘Čovjek koji je odveo mog muža, živi u Vukovaru i šuti’

Manda Patko tvrdi da čovjek, koji je njena supruga odveo iz Veleprometa tvrdi da ne zna kome je predao njenog supruga i dodaje: ‘A morao bi znati…’

Iz Vukovara se uživo javio RTL-ov reporter Goran Latković koji je razgovarao s predsjednicom Udruge “Vukovarske majke” Manda Patko koja još od 1991. traži svog supruga.

Na pitanje, je li se što pomaknulo od tada, kaže: “Informacija još uvijek nemam. Iako, znam tko je odveo mog muža s Veleprometa, izveo iz barake. Taj čovjek živi u Vukovaru i neće da kaže kome ga je predao. On, kad ga se pita kome ga je predao, samo kaže: ‘Ne znam, bio je mrak, ne znam kome sam ga predao.’ A on bi morao znati. Ne znam kako može mirno spavati.”

Kaže da bi morao znati kome ga je predao i gdje su mu posmrtni ostaci.

Na pitanje, ima li ideju kako potaknuti one koji nešto znaju, da ipak progovore?

“Mi stalno prozivamo one koji nešto znaju da kažu svoju istinu, da si olakšaju dušu. Ja i naši članovi mislimo da je ključ rješenja u Srbiji. Oni imaju sve podatke, odnijeli su sve dokumente. Tada je tu bila vojska. Ona je odnijela sve u Beograd. Da li se to nalazi negdje u arhivima? Ali oni moraju znati gdje su premještane grobnice. Grobnice su počeli premještati kad je naša vlast trebala doći na ovo područje u oslobođenje Vukovara.

Odnosi Srbije i Hrvatske poprilično nategnuti, ne ide se prema rješenju, kako bi se hrvatska vlast trebala postaviti?

“Mislim da je hrvatska vlast dosta toga napravila i vršila pritisak, i još uvijek vrši pritisak na vlast u Srbiji. Ali, mislim da dok je Vučić tamo na vlasti kao alfa i omega, dok sjedi na dvije stolice, sve dok je on na vlasti, ovo će trajati”, smatra Manda Patko, piše RTL Danas.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari