PREOKRET I jedna prijavljena škola je sada dovoljna: Ministarstvo će ipak dodijeliti nagradu ‘Luka Ritz’

Iz Ministarstva su poslali pozivnicu na dodjelu Godišnje nagrade ‘Luka Ritz’ za promicanje tolerancije i škole bez nasilja

Nakon što Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta zbog nemara nije dodijelilo nagradu “Luka Ritz”, koja potiče mlade da se aktivno uključe u borbu protiv nasilja, na kraju su je ipak odlučili dodijeliti.

Nagrada se osam godina dodjeljivala 12. lipnja, na godišnjicu tragične Lukine smrti, a ove godine Povjerenstvo koje odlučuje o dobitnicima, uopće nije bilo sazvano.

Iz Ministarstva su poručili kako nagrada nije dodijeljena zato što se na javni poziv javila samo jedna škola, pa nije bilo moguće izvršiti odabir učenika kojima bi se ona dodijelila. Ali nakon što je na njih izvršen pritisak javnosti, taj jedan učenik je postao ‘dovoljan’.

Ministar Predrag Šustar se na kraju i ispričao Lukinoj majci Suzani Ritz, koja je za RTL rekla kako se nada se da će nagrada biti dodijeljena i ove godine jer u svakoj školi postoje učenici koji je zaslužuju.

Iz Ministarstva su tako sada, s 11 dana zakašnjenja, poslali pozivnicu na dodjelu Godišnje nagrade “Luka Ritz” za promicanje tolerancije i škole bez nasilja, koja će se održati u četvrtak u 11 sati.

“Članovi Povjerenstva razmotrili su jedinu pristiglu prijavu na ovogodišnji javni poziv te jednoglasno donijeli odluku o ovogodišnjem dobitniku”, poručuju iz Ministarstva.

Nagrada se sastoji od skulpture, posebnog priznanja i jednogodišnje stipendije u iznosu od 1.000,00 kn mjesečno. Posebno priznanje dobiva i škola koju pohađa učenik.

Ines Lukić

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Views Views