PROGNOZA DAMJANE ĆURKOV

Video | PROGNOZA Vikend u znaku hladnoće, evo kakvo nas vrijeme čeka idućeg tjedna

Foto: Hrvoje Skočić/Riportal

U novom tjednu postupno sve toplije, a sredinom tjedna ugodno uz 15-ak stupnjeva

U prostranoj anticikloni nastavlja se dotok hladnog zraka tako da će temperatura i dalje biti ispod prosjeka, a situacija se mijenja tek u novom tjednu kada će napokon biti toplije.

SUBOTA

Danas bez većih promjena, od jutra većinom sunčano, često i potpuno vedro. Puhat će slab, u gorju i unutrašnjosti Dalmacije umjeren sjeveroistočnjak, a uz obalu umjerena, još prijepodne i jaka bura.

U nastavku dana u središnjim i sjeverozapadnim predjelima sunčano i vedro. Vjetar slab, a temperatura i dalje ispod prosjeka, većinom od 4 do 7 stupnjeva.

Vrlo slično i na istoku zemlje, pretežno sunčano i hladno. Puhat će slab, tek ponegdje i umjeren vjetar, a temperatura oko 5 °C.

U Dalmaciji i poslijepodne sunčano i vedro. Puhat će umjerena, još sredinom dana ponegdje i jaka bura koja će zatim do večeri sasvim oslabjeti, ponegdje i okrenuti na jugo. Temperatura između 9 i 12 stupnjeva.

Na sjevernom Jadranu pretežno sunčano, bura će oslabjeti, a temperatura oko 10 °C. U gorju uglavnom vedro, vjetar slab, a temperatura između 1 i 5 stupnjeva.

IDUĆIH DANA NA KOPNU

Idućih dana većinom sunčano, još u nedjelju ujutro vrlo hladno, ali će dnevna temperatura biti malo viša. U novom tjednu postupno sve toplije, a sredinom tjedna ugodno uz 15-ak stupnjeva. Od srijede nešto oblačnije, lokalno su moguće i slabe oborine.

IDUĆIH DANA NA MORU

Na Jadranu i dalje većinom sunčano, nešto niske naoblake, ponegdje i magle bit će uglavnom na sjevernom Jadranu, osobito uz zapadnu obalu Istre. Od utorka porast naoblake, a slabe oborine moguće su sredinom tjedna kada će biti osjetno toplije, prognozira Damjana Ćurkov za RTL Vijesti.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari