“PROTIV ŽICE I ZA HUMANU EUROPU”: U subotu prosvjed između hrvatsko-slovenske granice u Istri

Pokretači FB grupe “Protiv žice” Natalija Grgorinić i Ognjen Rađen u suradnji s Lukom Jurijem iz FB grupe “Prti bodeči žici v Istri in drugod” pozivaju građane u subotu, 19. prosinca u 11 sati na granični prijelaz Lucija- Brezovica na prosvjed “Protiv žice i za humanu Europu – Proti žici in za humano Evropo“.

Prosvjeduju zbog postavljanja žice na granici između Hrvatske i Slovenije u Istri, ali i bilo gdje u Europi, protive se svim žicama koje stoje na putu ljudskoj slobodi.

Nemojmo dozvoliti da se naviknemo na žicu, da postane dio naše svakodnevice. Bodljikava žica nije normalna stvar, ona ukazuje na rapidno urušavanje sustava vrijednosti jednog društva, šalje poruku straha, neprijateljstva i nasilja, šalje poruku ograničavanja slobode kretanja, ograničavanja građanskih sloboda, poručuju organizatori prosvjeda te napominju – ono što se štiti žicom, a ne civilizacijskim vrijednostima dobrosusjedstva, otvorenosti, miroljubivosti i tolerancije, ono što se štiti bodljikavom žicom – nije vrijedno štititi.

Prosvjed na prijelazu Lucija-Brezovica nastavit će se u 14 sati na graničnom prijelazu Dragonja-Kaštel.

žica kuglice

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari