OSTAVKA KUVERTIRANA?

Prvi istup Aladrovića o istrazi i optužbama: ‘Nikad nisam pogodovao nikome’

Foto: Dino Stanin/PIXSELL

Izvor iz visokih pravosudnih krugova tvrdi za Nacional da je Aladrović već pripremio svoju službenu ostavku

Ministar rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Josip Aladrović oglasio se prvi puta od nakon što je u javnost dospjela vijest da ga se sumnjiči za nezakonito zapošljavanje u HZMO-u.

“Nitko me nije kontaktirao niti sam bilo što dobio od USKOK-a, tako da o navodnim optužbama znam samo iz medija. Ali, naravno, odazvat ću se svakom pozivu ako do toga dođe”, izjavio je za Jutarnji list, te dodao da mu nisu poznata imena ljudi koje je navodno zapošljavao.

“Od tih događaja prošlo je četiri godine. U vrijeme dok sam upravljao sustavom Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje iz njega je otišlo više od 350 ljudi. Što prirodnim odljevom, dakle u mirovinu, što odlaskom u neki drugi sustav. A govorimo o sustavu koji zapošljava više od 2700 ljudi, a sistematizacijom je predviđena potreba za još nekoliko stotina”, rekao je Aladrović.

Tvrdi da nikada nikome nije pogodovao te da ni Ana Mandac, ni dojučerašnji ministar Darko Horvat, a ni gradonačelnik Županje Damir Juzbašić, nisu od njega tražili da pogoduje pri bilo čijem zapošljavanju. Također ističe da nikome nije dostavljao pitanja za testiranja na natječajima, prenose RTL Vijesti.

Na pitanje hoće li podnijeti ostavku ako USKOK protiv njega i formalno otvori istragu, rekao je:

“Što se tiče ministarskog mandata, on je uvijek na raspolaganju predsjedniku Vlade, pa tako i sada.”

Potvrdio je i da je o toj temi već razgovarao s predsjednikom Valde:

“Da, razgovarali smo, ali samo o tome što novine pišu, jer više od toga ne znamo niti on niti ja.”

Nacional: Aladrović je već pripremio ostavku, čeka ga kazneni progon 

No, Nacional je iz visokih pravosudnih krugova doznao da je samo pitanje dana kada će DORH i službeno podnijeti kaznenu prijavu protiv ministra rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike Josipa Aladrovića. DORH će vrlo skoro i službeno zatražiti da mu se skine imunitet. U toj će kaznenoj prijavi DORH napisati da je Aladrović, dok je bio na čelu Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje, ondje nezakonito zaposlio dvije osobe, od toga jednu po nalogu ministra Darka Horvata.

Ana Mandac otkrila je Uskoku da je Aladrović namjestio zaposlenje za Lidiju Sinković, kćer Horvatova prijatelja i Petru Perišu, štićenicu bivšeg gradonačelnika Županje, a izvor blizak ministru kaže: “Aladrović je svjestan da je njegova ministarska karijera završena, ne želi biti teret”, piše Nacional.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari