DRUGA FAZA NIJE GOTOVA

Revoltirana Riječanka (67) među prvima se prijavila za cijepljenje, a još nije došla na red: ”Ignoriraju me svi!”

Ilustracija: Riportal - M.L.

“Imam 67 godina i među prvima sam se prijavila za cijepljenje preko svojeg doktora obiteljske medicine.

S obzirom na to da od toga nije bilo nikakve koristi, prošli tjedan sam se prijavila i preko platforme CijepiSe. Opet ništa!”, požalila se Novom listu gospođa iz Rijeke, osvrćući se na izjavu koordinatorice HZJZ-a Marije Bubaš da će se cijepljenje onih koji su prijavljeni obaviti “dok trepneš okom”.

“Taj ‘treptaj oka’ gđe Bubaš, po mojem skromnom mišljenju, (pre)dugo traje. Ako je i pjesnička sloboda, previše je. Ilustracije radi, napominjem da je moja susjeda, punih 15 godina mlađa od mene, već odavno pozvana na cijepljenje. Ne, nema komorbiditete i ne, ne radi nikakav rizičan posao…”, kaže gospođa.

Prema procjenama epidemiologa, u PGŽ-u se cijepilo oko 60 posto građana starijih od 65 godina.

Kao uska grla za cijepljenje starijih građana navode se liječničke ordinacije s većim brojem starijih pacijenata, zbog čega u drugim ordinacijama koje skrbe o mlađoj populaciji, na cijepljenje dolaze na red i one osobe koje se ubrajaju u treću fazu.

Ravnatelj Nastavnog zavoda za javno zdravstvo PGŽ-a prof. dr. Vladimir Mićović kaže da je u ovom trenutku glavni cilj programa cijepljenja “uhvatiti” sve starije građane te je pozvao gospođu Zorić-Canjuga da mu se javi. Vjeruje da će se u nekoliko narednih tjedana cijepiti svi stariji od 65, prenose Vijesti.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari