VELIKI POSAO NA VIDIKU?

Rimac preuzima Bugatti? Ugledni britanski Car Magazine tvrdi kako je spektakularan posao jako blizu

Foto: Pixsell/Profimedia

Rimac Automobili mogli bi preuzeti Buggati od Volkswagen grupe, piše Car Magazin. U zamjenu za to Porsche bi trebao dobiti veći udio u Rimac Automobilima koje Car Magazine naziva europskim odgovorom Tesli.

Volkswagen grupa navodno planira svoju marku prestižnih hiperautomobila Bugatti prepustiti kompaniji Rimac Automobili, koja je već poznata po električnim automobilima izuzetnih performansi, ali i po izradi tehnologije električnih pogona i komponenti za velike i poznate kompanije kao što su Aston Martin, Koenigsegg, Hyundai i slični, piše britanski automobilski list Car Magazine i poziva se na neimenovane izvore

Car Magazin dodaje da su izvršni direktori Volkswagena odobrili su ovu transakciju prošlog tjedna te da se čeka još čeka konačno odobrenje nadzornog odbora.

Volkswagen više ne želi trošiti na ‘hobi brendove’

Čini se da će dio Bugattija i dalje ostati pod kontrolom Volkswagena, pogotovo jer i Porsche kao dio Volkswagen grupe ima 15,5 posto udjela u Rimac Automobilima. Najavljuje se i da bi Porsche uskoro trebao uzeti veći udio u Rimac Automobilima.

Iz Rimac Automobila, Volkswagena i Bugattija zasad odbijaju komentirati ovu informaciju. Glasnogovornica Rimac Automobila je kratko rekla za Index: “Ne možemo komentirati špekulacije”.

Car Magazine navodi kako je Bugatti bio “omiljena igračka” bivšeg šefa Volkswagena Ferdinanda Piecha te kako u njegovo doba ovakva transakcija nikad ne bi bila odobrena. No, Piech je 2015. godine napustio Volkswagen, a umro je četiri godine nakon toga.

Porsche uključen u priču

Volkswagen tako, piše spomenuti list, više ne želi trošiti velik novac na tzv- “hobi brendove” te umjesto toga svi resursi moraju biti upućeni u veliki investicijski program koji se bavi budućnošću industrije – elektrifikacijom, digitalizacijom i autonomnom vožnjom.

No, obitelj Piech i dlaje kontrolira 50 posto vlasničkog udjela u Volkswagenu, pa će tako kompanija u ovoj odluci morati zadržati i njihovu podršku. Car Magazine piše kako će to napraviti tako da će njihov omiljeni brend Porsche staviti u srce ove transakcije.

 

Net.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari