JEZIVA RETORIKA

Ruska voditeljica: ‘Nuklearni rat je najvjerojatniji. Mi ćemo otići u raj, a oni će jednostavno umrijeti’

Twitter

‘Mislim da je Treći svjetski rat realniji, poznavajući nas, poznavajući našeg vođu’, mirno je rekla Simonjan

Ruska propagandna mašina radi 24 sata dnevno, kao unutar Rusija tako i diljem čitavog svijeta. No za sada, Rusija informacijski rat dobiva samo unutar svojih granica. A stvari koje se ovih dana mogu čuti na ruskoj televiziji slušatelju izvan Rusije, pa i određenom broju njih unutar te zemlje, zvuče potpuno bizarno.

Tako se ovih dana na glavnim kanalima ruske televizije moglo čuti uglavnom kako Ukrajinci postavljaju mrtva tijela koja su sami ubili i granatiraju sami sebe. No, na glavnom ruskom kanalu, Russia 1. mogu se čuti i mnogo bizarnije stvari.

Tako je neki dan jedan od Putinovih omiljenih voditelja i glavnih propagandista, Vladimir Solovjov, u svojoj emisiji na kanalu Rusija 1, optužio ukrajinske naciste da su ga pokušali ubiti jer je Židov.

Da bi u jednoj od sljedećih emisija, voditelj i njegovi gosti pribjegli su otvorenom antisemitizmu kada su prozvali su nekoliko Židova imenom i prezimenom, među njima novinarke Atlantica, Anne Applebaum, i bivšeg gradonačelnika Ekaterinburga, Jevgenija Roizmana, optužujući ih za “poticanje mržnje protiv Rusa.”

Iako je Solojov u svom show koji se emitira u udarnom terminu prijetio upotrebom nuklearnog oružja, posebno je zastrašujuće bilo slušati Margaritu Simonjan, urednicu na RT-u i jednu od najgorljivijih zagovarateljica Kremlja, kao priča o ovoj, prilično čestoj temi showa.

Vladimir Putin će pokrenuti opći nuklearni rat na Zapadu radije nego prihvatiti poraz u Ukrajini, poručili su glavni ruski propagandisti kao zaključak sinoćnje epizode emisije.

Simonjan je pri tome izjavila da je veća vjerojatnost da Putin pritisne crveni gumb od toga da će dopustiti Rusiji da izgubi rat.

“Ili ćemo izgubiti u Ukrajini ili počinje Treći svjetski rat. Mislim da je Treći svjetski rat realniji, poznavajući nas, poznavajući našeg vođu”, rekla je Simonjan.

“Najnevjerojatniji ishod, da će sve ovo završiti nuklearnim udarom, čini mi se vjerojatnijim od drugog tijeka događaja. Ovo je na moj užas s jedne strane, ali s druge strane, tako stoje stvari. Mi ćemo otići u raj, a oni će jednostavno umrijeti. Svi ćemo jednom umrijeti”, zaključila je Simonjan.

Njeno prihvaćanje nuklearnog armagedona posljednja je u nizu prijetnji s najviših razina ruske države, nakon što su kolega propagandist Vladimir Solovjov, ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov i sam Putin uputili iste prijetnje samo u posljednjih 48 sati, pišu RTL Vijesti.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari