KORIGIRALI REDOVE LETENJA

Ryanair otkazao 110 letova iz Hrvatske u svibnju, poznato i zašto

Foto: Twitter

Najveći niskotarifni avioprijevoznik, Ryanair, zbog najavljenih radova i zatvorenosti zagrebačke zračne luke drastično reže svoj red letenja za svibanj

Zračna luka Zagreb u svibnju će biti zatvorena za sav promet između 23 i 6:30. Brojni prijevoznici ranije su korigirali svoj red letenja, no irski Ryanair tek je prije nekoliko dana krenuo u operativne promjene.

Zbog najavljenih radova Ryanair je otkazao čak 55 rotacija na 9 međunarodnih linija iz odnosno prema svojoj zagrebačkoj bazi, piše Croatian Aviation.

Najveći niskotarifni avioprijevoznik, Ryanair, zbog najavljenih radova i zatvorenosti zagrebačke zračne luke drastično reže svoj red letenja za svibanj. Naime, zbog nemogućnosti slijetanja i polijetanja zrakoplova u razdoblju od 23 sata do 06:30 sati ujutro, Ryanair je otkazao čak 55 ranije najavljenih rotacija na 9 međunarodnih linija, a moguće je da će otkazivanja biti još.

Donosimo popis linija iz odnosno prema Zagrebu na kojima je Ryanair otkazao letove za svibanj:

Brussels Charleroi, otkazani letovi srijedom i nedjeljom, ukupno 8 rotacija,

Frankfurt Hahn, otkazani letovi utorkom, ukupno 5 rotacija;

Memmingen, otkazani letovi četvrtkom, ukupno 4 rotacije;

Corfu, otkazani letovi ponedjeljkom, ukupno 5 rotacija;

Dublin, otkazani letovi ponedjeljkom i utorkom, ukupno 10 rotacija,

Milano Bergamo, otkazani letovi petkom, subotom i nedjeljom, ukupno 12 rotacija;

Malta, otkazani letovi ponedjeljkom, ukupno 5 rotacija;

Malmo, otkazani letovi petkom, ukupno 4 rotacije;

London Stansted, otkazani letovi subotom, ukupno 4 rotacije…

Prijevoznik još uvijek nije reagirao i napravio promjene na dvije linije, iz Sofije i Malage, koje u Zagreb slijeću iza 23 sata, što u svibnju neće biti moguće, pa je za očekivati da će i na tim linijama doći do otkazivanja letova ili pak do promjene u redu letenja tako da zrakoplovi u Zagreb slijeću prije početka radova, dakle, prije 23 sata.

Nacionalni prijevoznik, Croatia Airlines, nije morala otkazivati letove s obzirom na to da nema kasnih polazaka ni dolazaka (iza 23 sata), tek je otkazano nekoliko letova iz Dubrovnika prema Zagrebu koji određenim danima u tjednu slijeću iza 23 sata.

Putnici su o otkazivanju letova već obaviješteni, a omogućena im je promjena na prvi sljedeći raspoloživi let Ryanaira kao i povrat sredstava uplaćenih za aviokartu. Za razliku od legacy prijevoznika koji svoje putnike prebacuju i na letove drugih avioprijevoznika potpuno besplatno, Ryanair nema tu poslovnu politiku ni u ovakvim slučajevima, ali ni u situacijama kada su letovi otkazani krivnjom same aviokompanije, prenosi Danas.hr.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari