SALTO MORTALE: Milanović u pismu Mostu nudi Boži Petrovu mjesto premijera!

Nije trebalo dugo čekati, dan nakon izvanredne tiskovne u sjedištu SDP-a na Iblerovom trgu, kada je Milanović Most nazvao mostobranom za povratak kriminalne orgnaizacije na vlast, dogodio se veliki obrat.

Predsjednik SDP-a Zoran Milanović uputio je Mostu nezavisnih lista pismo u kojemu mjesto premijera nudi Boži Petrovu!

“U obraćanju javnosti 15. prosinca izrekao sam stav da uvjet naše suradnje s MOST-om nije mjesto mandatara. Isto tako, izrazio sam spremnost razgovora o Boži Petrovu, čelniku MOST-a kao budućem mandataru.

Pri tome, otvoreni smo za suradnju i sa svim drugim strankama i izabranim saborskim zastupnicima uz uvjete koje smo u javnosti već nekoliko puta iznosili.

Ti uvjeti su da se svi partneri u tom procesu trebaju zahvaliti na suradnji članovima, te posebno obnašateljima određenih javnih funkcija koji imaju pravomoćne optužnice za teža kaznena djela. Također, nismo spremni surađivati sa strankama i zastupnicima koji u svojim programima ili kroz javno djelovanje na bilo koji način potiču rasnu, vjersku i drugu vrstu netrpeljivosti te na bilo koji način dovode u pitanje prava manjina u hrvatskom društvu.

Sigurni smo da će i MOST do kraja i u potpunosti inzistirati na ispunjenju ovih preduvjeta te da će se time rukovoditi pri donošenju konačne odluke o izboru svih partnera koji će sudjelovati u formiranju saborske većine i nove Vlade.

Temeljem svega prethodnog pozivamo vas na nastavak razgovora o formiranju saborske većine i nove hrvatske Vlade. S obzirom na potrebu ubrzanja cijelog procesa predloženi nastavak razgovora, odnosno sastanak s predstavnicima MOST-a spremni smo održati u što kraćem roku.

U očekivanju odgovora, uvjereni smo da ćete u svemu izrečenom prepoznati našu otvorenost i jasnoću stava, bez „fige u džepu“, napisao je Milanović u pismu napominjući kako “HDZ nije ispunio uvjete definirane od strane MOST-a, odnosno da su implicitno odbili mogućnost tripartitne vlade s MOST-om i Koalicijom Hrvatska raste, te da nisu nedvosmisleno prihvatili prijedlog MOST-a o nestranačkom mandataru. Naprotiv, čelnik HDZ-a, gospodin Tomislav Karamarko, u svojoj izjavi nakon spomenute odluke MOST-a ostavio je mogućnost da i on bude mandatar što je u potpunoj suprotnosti sa svim do sada javno iznesenim uvjetima MOST-a.”

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari