Škole nema ni danas, pregovori sindikata i Vlade nastavljaju se: ‘Treba nam još malo, očekujemo završetak’

Photo: Marko Lukunic/PIXSELL

U nedjelju se razgovaralo više od šest sati

Predstavnici sindikata obrazovanja u štrajku došli su u nedjelju u 15 sati u Banske dvore na nastavak pregovora s Vladom i uoči sastanka poručili da je ključna riječ koja može zaustaviti štrajk – koeficijent.

Iz zgrade Vlade izašli su oko 21:30 te samo kratko proučili – blizu smo, nastavljamo sutra.

Radi nastavka razgovora s predstavnicima sindikata u sustavu obrazovanja i znanosti, premijer Andrej Plenković otkazao je sudjelovanje na UN-ovoj konferenciji o klimatskim promjenama COP 25 u Madridu.

Razgovori se nastavljaju u ponedjeljak!

“Danas smo zaključili da trebamo još malo vremena za razgovor, nastavit ćemo sutra, kada očekujemo završetak. Dogovorili smo se da daljnje izjave ne dajemo”, rekao je kratko po izlasku iz Vlade predsjednik Sindikata zaposlenih u srednjim školama Branimir Mihalinec.

Dodao je tek da se u ponedjeljak štrajk nastavlja.

Premijer Plenković primio je čelnike sindikata te je njima dana nova ponuda. Vodili su se teški pregovori, ali i odvojene konzultacije uz česte pauze.

“S jedne strane razgovaraju međusobno ministri, a s druge strane sindikati. Prosvjetari ne odustaju od koeficijenata, čvrsti su i složni. Neslužbeno se spominje da bi se moglo ići u smjeru koeficijenata po modelu 3+3, no pitanje kojom dinamikom”, izvijestio je za RTL Danas Adrian De Vrgna.

Također, neki sindikati smatraju da bi svaka odluka trebala pred članstvo, što znači još nekoliko dana bez škole.

Postoji i mogućnost da Vlada zatraži sudsku zabranu štrajka, korak koji je dosad izbjegavala, što opet traje nekoliko dana.
Vijesti.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari