NAKON OBJAVE VIDEA

Stigla i isprika jednog od ‘pjevača’ četničke pjesme o Vukovaru i Srebrenici

Screenshot

‘Svima želim zdravlja i uspjeha u Novoj godini, posebno prijateljima Bošnjacima. Ubuduće ću na ovakve stihove isključivati glazbu’

Regiju je jučer zgrozila snimka pripadnika Policijske uprave Priboj na kojoj su se pjevale četničke pjesme koje veličaju zločine u Srebrenici i Vukovaru. Sada se na društvenim mrežama oglasio Dragan Zeković, jedan od policajaca sa snimke. Izrazio je žaljenje, prenose RTL Vijesti.

“Poštovani sugrađani, kao netko tko je odrastao i živi u multietničkoj sredini, tko ima puno prijatelja Bošnjaka, želim uputiti izvinjenje svima, koje je povrijedila pjesma koja se čula te večeri i koja je poslala veoma lošu poruku. Posebno mi je žao što se dodatno kreira loša atmosfera, preuveličava i pokušava napraviti mnogo gorim nešto što se, ponavljam, NIJE trebalo čuti na ovom veselju niti bilo gdje drugo.

Ovu pjesmu nije pjevao cijeli kafić, niti većina ljudi koji su nabrojani što se može vidjeti na snimci. Za vrijeme proslave, nije bilo muzike uživo već je ista puštana s liste skinute s interneta, (naglašavam da nije bilo pojedinačnog naručivanja i puštanja muzike, niti je sporna pjesma bila nečija pojedinačna želja). Navedena vesela atmosfera je bila od početka proslave i nije bila vezana za pojedinačne pjesme. Posebno žalim što mi se obilježavanje najsretnijeg dana u životu – rođenje sina pretvorilo u negativan kontekst usred nenamjernog emitiranja sporne pjesme.

Svima želim puno zdravlja i uspjeha u Novoj godini, posebno mojim prijateljima Bošnjacima s obećanjem da ću ubuduće na stihove ovakvih pjesama reagirati isključivanjem muzike. Svako dobro”, napisao je Zeković.

Na snimci koja kruži internetom čuju se zastrašujući stihovi s riječima:

“Srebrenice, tako si mi mila,

Dabogda se triput ponovila,

Oj, Pazaru, novi Vukovaru,

Oj, Sjenice, nova Srebrenice,

Oj, Fatima, đe su ti dimije,

u četnika oko Ledenika…”

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari