NOVA PRAVILA

STOŽER ODLUČIO: Nema ulaska u RH bez negativnog testa; Obavezna i izolacija od 14 dana

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

Oni koji dopremaju pomoć moći će, temeljem prethodne suglasnosti Stožera, ući u zemlju bez testa

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović na današnjoj pressici Nacionalnog stožera civilne zaštite objavio je novu odluku o režimu na granicama.

“Donesena je nova odluka o granicama. Nova odluka je usklađena s preporukama vijeća, popis država koji je sastavni dio odluke donosit će HZJZ, a prema tim putnicima primjenjivat će se posebne epidemiološke mjere, što znači da će pri ulasku u Hrvatsku morati pokazati negativan test, a određena je i izolacija od 14 dana. Karantena se može skratiti na 7 dana ako osoba sama obavi PCR.

Zbog povećanog broja osoba koje putuju s ciljem dopremanja pomoći uvedena su posebna pravila te će isti moći ući u Hrvatsku temeljem prethodne suglasnosti stožera bez testa.

Putnici koji ulaze u Hrvatsku iz trećih zemalja imat će slične uvjete kao oni koji putuju iz EU, ali po dolasku iz tih zemalja zbog neodgodivih razloga, ulazak će se ograničiti na maksimalno 12 sati”, rekao je Božinović, prenosi Net.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Views Views