Student osmislio inovativnu aplikaciju: Saznajte gdje je gorivo najjeftinije

Uz cijene goriva prikazuju i dodatne sadržaje poput restorana, praonica za automobile ili prostorija za previjanje beba

Student Programskog inženjerstva na Fakultetu elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija u Osijeku, 23-godišnji Matej Arlović, olakšat će život građanima i turistima. Osmislio je aplikaciju “Gas station locator” kojom će korisnici moći vidjeti gdje se nalazi najbliža i najjeftinija benzinska postaja u Hrvatskoj.

Uskoro će se proširiti i na Bosnu i Hercegovinu.

“Prijatelj je došao na ideju da napravi aplikaciju za benzinske postaje, no on je u međuvremenu odustao te sam ja preuzeo izradu. U srpnju ove godine započeo sam programiranje aplikacije te sam ju u potpunosti napravio sam. Od grafičkog dizajna pa sve do rudarenja podataka”, rekao je Matej za Vijesti.hr.

Trenutno se njegova aplikacija može nabaviti samo na Google playu, dok kaže kako će nešto kasnije biti dostupna i za iOS korisnike. Kako kaže, za iOS trenutno nema novaca jer su skupe licence. Onu za Android dobio je na poklon.

“Trenutno imam suradnju s pet tvrtki: Adriom Oil, Tifonom, INA-om, Petrolom i APIS-om. Najduže sam realno čekao da mi oni daju dopuštenje da mogu koristiti informacije o cijenama goriva”, rekao je Arlović.

Uz cijene goriva prikazuju i dodatne sadržaje

Kako nam je rekao, aplikacija će moći koristiti turistima te građanima koji idu iz jednog mjesta u drugo, a ne snalaze se tamo i ne znaju gdje mogu najbliže i najjeftinije natočiti gorivo.

“Postoje filteri. Korisnik može odabrati najbližu i najjeftiniju benzinsku postaju, a ako mu najbliža postaja nije i najjeftinija, može birati. Hoće li odabrati najbližu ili im je ipak bitnija niža cijena”, objasnio je student.

Aplikacija ima opciju i više jezika: engleski, njemački, talijanski, slovenski, srpski, makedonski i hrvatski. Osim toga pratio je i statistiku ministarstva turizma, te smo odlučili staviti prikaz cijene goriva u 8 valuta iz zemalja odakle najčešće dolaze turisti u Republiku Hrvatsku. Tečajna lista se osvježava svaki dan od strane Europske centralne banke.

Uz cijene goriva prikazuju i dodatne sadržaje poput restorana, praonica za automobile ili prostorija za previjanje beba.

Aplikaciju možete skinuti na Google Play Storeu, a više informacija možete vidjeti i na službenoj stranici.

Vijesti.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari