ŠUSTAR OPOVRGNUO ŠPEKULACIJE: ‘Ne odustajemo od reforme školstva, sredstva su osigurana!’

Šustar je kazao kako su sredstva za reformu kurikuluma iz proračuna osigurana, da se najesen kreće s eksperimentalnom probom i da je sada najvažnija javna rasprava

Nakon što se danas u medijima pojavila nagađanja o tome kako Vlada odustaje od reforme školstva jer za nju nisu izdvojena sredstva koja je država bez natječaja mogla povući iz europskih fondova, ministar obrazovanja Predrag Šustar opovrgnuo je te navode.

Šustar je kazao kako su sredstva za reformu kurikuluma iz proračuna osigurana, da se najesen kreće s eksperimentalnom probom i da je sada najvažnija javna rasprava.

“Ono što je ključno, postoje neka pravila igre, da su sredstva državnog proračuna osigurana, riječ je oko sedam milijuna kuna. Zajedno s kolegama ćemo izraditi prijavu na europski Socijalni fond kada za to dođe vrijeme. Cilj je da se krene s eksperimentalnom probom ove jeseni, od toga se ne odustaje. Treba vidjeti, ono što je sada važno je javna rasprava. Ja se nadam i vjerujem da ćemo stići na vrijeme”, rekao je novinarima ministar obrazovanja, komentirajući medijske napise.
Vijesti.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari