NA VELIKOJ HLADNOĆI

U 6 ujutro vozio psa u otvorenoj prikolici. Svjedoci zvali policiju, reagirali i iz ‘Srca za šapice’, ali…

Foto: Facebook

Svjedok je na autocesti u Slavoniji primijetio nehumano postupanje – da ne kažemo mučenje – prema psu koji se prevozio na velikoj hladnoći u otvorenoj prikolici

Alarmirana je i policija no ne s prevelikim efektom. O cijelom događaju je s razumljivim ogorčenjem izvijestila i Facebook stranica ‘Srce za šapice’.

Njihovu objavu prenosimo u cijelosti:

“Hrvatima se svašta može prigovoriti, ali jedna stvar nikako, a to je da nisu inovativni. Posebno kad treba smisliti novi način mučenja životinje.
Pa su me tako jutros pri buđenju dočekale ove fotografije.

Autocesta, 6 sati ujutro, temperatura oko 0, brzina automobila cca 120 km/h.

U otvorenoj prikolici, zajedno sa, staklenom vunom, vozi se i živo biće. Da, dobro ste vidjeli. Neće valjda džukelu pustiti u auto, da ga uprlja.

Ne smijem ni pomisliti kako to siroče živi kad nitko ne vidi, ako se ovako s njim postupa pred cijelom nacijom.

Svjedok zove policiju, vozio se za njim od Osijeka do Nove Gradiške, nisu ga zaustavili. Pri povratku u Slavonski Brod, odlazi u Slobodnicu u policiju gdje mu odrasli ljudi, sa završenom (minimalno) srednjom školom, objašnjavaju da to možda i nije zabranjeno i da se na snimci ne vidi ni rasa psa, a možda je haski, pa on (policajac, op.a.) misli da je to ok.

Budući da je ovo ne znam koji po redu događaj sa brodskom policijom u kojem se pokazalo da ne poznaju zakone, a empatija prema životinjama im je nepoznat pojam, na ionako prepunu TO DO listu za 2024. stavljamo dopis MUP-u sa zahtjevom za edukaciju policije. O zakonima koje (ne)provode.

Rodbini, prijateljma i obožavateljima mučitelja: nemojte gubiti vrijeme na slanje poruka i prijetnji da maknemo slike. Jer nećemo.”, stoji u objavi u Facebook grupi ‘Srce za šapice‘.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari