ĆELAVI IBIS

U dolini Neretve pronašli mrtvu rijetku pticu Gipsy: Takve jedinke u Europi nema od 17. stoljeća

Ženka ćelavog ibisa dolutala je u dolinu Neretve prije više od mjesec dana. U nedjelju ujutro, kao i inače, odletjela na hranjenje na livadu, a 15 minuta kasnije bila je mrtva, objavila je Udruga BIOM koja se bavi zaštitom prirode

Preminula je ženka ćelavog ibisa, poznatija kao Gipsy, iznimno rijetka i zaštićena ptica-

Vijest je na svojim društvenim mrežama objavila Udruga BIOM koja se bavi zaštitom prirode.

Tim BIOM-a je izašao na teren u delti Neretve, gdje je Gipsy boravila, nakon dojave austrijskog Waldrappteam-a i pticu pronašao mrtvu.

“Obavijestili smo institucije i policija je izašla na mjesto događaja”, stoji u objavi te smatraju da je smrt bila nagla jer prema BIOM-u na to upućuju podaci GPS-a.

Ženka ćelavog ibisa dolutala je u dolinu Neretve prije više od mjesec dana, a takve jedinke u Europi nema od 17. stoljeća.

“Gipsy je u nedjelju ujutro, kao i inače, odletjela na hranjenje na livadu, a 15 minuta kasnije bila je mrtva”, napisali su. i dodali da čekaju rezultate analize koja bi trebala pokazati točan uzrok smrti.

Podsjetimo, Gipsy je doletjela iz Italije i u protekla tri mjeseca boravila u raznim dijelovima Hrvatske, prenosi Danas.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari