U Hrvatskoj nema novooboljelih: ‘Troje zaraženih ima nešto teži oblik bolesti, ući ćemo u kliničko ispitivanje lijeka’

Foto: Pixsell

Ravnateljica Klinike “Dr. Fran Mihaljević” Alemka Markotić rekla je da su vijesti zasad dobre

U Hrvatskaj zasad nema novih zaraženih, a troje oboljelih ima nešto teži oblik koronavirusa.

“U Italiji je stanje ozbiljno poduzen je cijeli set mjera koji se odnosi na 16 milijuna stanovnika. Mi još uvijek apeliramo na građane da odgode putovanja u drđave i regije koje su zaražene. Pojačano se prati ta situacija u Italiji. Ukoliko će biti potrebno, mi smo spremni i poduzet ćemo potrebne mjere”, rekao je ministar unutarnjih poslova Davor Božinović.

Ravnateljica Klinike za infektivne bolesti “Dr. Fran Mihaljević” Alemka Markotić rekla je da su vijesti zasad dobre: “Pratimo stanje bolesnika, svi su stabilno. Nema vijesti koje bismo trebali referirati. Treba izbjegavati veće skupove, najvažnija je prevencija. Moći cemo ući u kliničku studiju za novi lijek koji je pokazao idealne rezultate u liječenju koronavirusa. Taj je lijek ispitan kod bolesnika koji se liječe od ebole dok je za koronu još je u ispitivanju, a rezultati studije bit će objavljeni krajem travnja. Svi su bolesnici dobro. Troje ima nešto teže simptome. Kontroliraju se i klinički i radiološki, još nitko od njih nije spreman napustiti bolnicu”.

Vijesti.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari