U samoizolaciji i ravnatelj karlovačke bolnice. Imao kontakt sa zaraženim kolegom

Photo: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Među 56 osoba koje su bile u kontaktu s karlovačkim liječnikom kod kojega je potvrđen koronavirus, a u zadnja dva tjedna bio je u kontaktu s djelatnicima bolnice i pacijentima, je i  ravnatelj karlovačke Opće bolnice Ervin Jančić, član županijskog Stožera civilne zaštite koji je u samoizolaciji

Potvrdio je to u petak načelnik županijskog stožera Josip Ribar, koji je na konferenciji za novinare u Ogulinu rekao da epidemiolozi između ukupno 600 osoba obrađuju i nalaze 56 osoba koje su bile u kontaktu sa zaraženim liječnikom, a među njima i ravnatelja karlovačke bolnice.

Ribar je kazao kako je ravnatelj Jančić na tri dana otišao u samoizolaciju, iako ne podliježe obaveznoj izolaciji po kriterijima epidemiologa.

Pojasnio je da je Jančić imao “sekundarni kontakt“ sa zaraženim kolegom 9. ožujka, a pošto inkubacijsko razdoblje traje dva tjedna odlučio je do ponedjeljka ostati u samoizolaciji u svom domu kako ne bi širio moguću zarazu.

Njega u bolnici mijenjaju njegovi zamjenici, no u ponedjeljak bi se ravnatelj najvjerojatnije trebao vratiti te nastaviti obavljati kriznu koordinaciju svih triju bolnica u županiji, što je funkcija na koju ga je prošlog tjedna postavio županijski Stožer civilne zaštite.

U samoizolaciji je još jedan liječnik iz karlovačke Opće bolnice.

U županiji je ukupno šestero zaraženih koronavirusom. Petero ih je na karlovačkoj infektologiji, a jedan u zagrebačkoj Klinici “Dr.Fran Mihaljević” i to liječnik koji je zarazio petog i šestog pacijenta.

Za svih šestero Ribar kaže kako su toliko dobro da “gotovo da ne trebaju medicinsku pomoć”. Čeka se rezultat analize uzoraka za još jedanaest suspektnih slučajeva.

Županijski stožer je sukladno naputku Nacionalnog uputio popis potrebne zaštitne opreme u kriznim situacijama, maske, odijela i naočale za sve bolnice i domove zdravlja u županiji.

Ravnatelj ogulinske bolnice Josip Zorko rekao je da se bolnica unatrag mjesec dana sprema za veći prihvat zaraženih, pa se primaju samo hitni i akutni slučajevi.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Views Views