'CIARAN' HARA EUROPOM

Video | U Trstu sutra zbog nevremena nema škole, zatvoreni su muzeji. Za regiju Friuli Venezia Giulia proglašen crveni meteoalarm!

Veliko nevrijeme zahvatilo je veći dio Europe, ima i žrtava. Zbog oluje Ciaran milijuni su u Francuskoj ostali bez struje, u Velikoj Britaniji su mnogi evakuirani iz svojih domova. Španjolska, Nizozemska, Belgija su također pogođene velikom kišom i snažnim vjetrom.

U Trstu sutra zbog najave snažnog nevremena nema škole, zatvoreni su i muzeji. Za regiju Friuli Venezia Giulia proglašen je crveni meteoalarm a već su krenule poteškoće u javnom prijevozu putnika – kasne vlakovi, autobusi…

Hladna fronta stiže i do Hrvatske, i ovdje se već noćas očekuje opasno vrijeme. RTL-ova meteorologinja je otkrila gdje će biti najkritičnije i do kada. Više detalja u video priči RTL-ove reporterke Maje Oštro Flis.

Opasna oluja hara Europom: Odnijela jedan život, čupala stabla, blokirala promet

Snažna oluja Ciaran pogodila je sjeverozapadni dio Europe i odnijela jedan život. Stablo koje je palo pod jakim naletima vjetra, ubilo je vozača kamiona, od Pariza. Više od milijun kućanstava u Francuskoj je bez struje.

Diljem Europe zaustavljen je promet zračnih luka, željeznica i trajekata. U pokrajini Bretanji – vlasti su apelirale da stanovnici ostanu kod kuće kako bi izbjegli nalete vjetra koji prelaze više od 200 kilometara na sat.

U Sjevernoj Irskoj se bore s poplavama, a na jugu Velike Britanije zatvoren je velik broj škola. Hitne službe upozoravaju stanovnike da izbjegavaju šetnju uz obalu.

Nizozemska aviokompanija KLM objavila je pak da je otkazala nekoliko desetaka letova s amsterdamske zračne luke Schiphol.

“Ova oluja je bez presedana ovdje u Francuskoj, nikad ovo nisam vidio. Čini mi se kao neka tropska oluja, ali je na francuskoj obali, u Francuskoj. Čini mi se kao da je to trebalo biti negdje daleko, ali vrijeme na cijelom planetu je naopako”, rekao je Abdel iz Pariza.

“Baš je neugodno. Dok sam vozila, stablo je palo na cestu. Za vožnju koja inače traje pola sata, trebalo mi je više od dva sata”, dodala je njegova sugrađanka Sophie, piše RTL Danas.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari