NOVO POPUŠTANJE MJERA

Ukida se zabrana rada trgovina blagdanima i neradnim danima – Stožer donio još dvije važne odluke

Foto: Riportal - M. L.

Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske donio je danas odluku kako trgovine ponovno mogu raditi blagdanima i neradnim danima

To znači kako je sada omogućeno vraćanje radnog vremena trgovina na ono kakvo je bilo prije proglašenja epidemije COVID-19. Naravno, na snazi je i dalje obavezna primjena protuepidemijskih mjera i pridržavanje svih preporuka Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

Stožer je također izvijestio kako su donesene još dvije odluke – Odluka o izmjeni Odluke o privremenoj zabrani prelaska preko graničnih prijelaza Republike Hrvatske kojom je produžen postojeći režim prelaska preko graničnih prijelaza Republike Hrvatske do kraja mjeseca, odnosno do 30. lipnja. Također je donesena i Odluka o načinu organizacije javnog prometa za vrijeme trajanja proglašene epidemije bolesti COVID-19 kojom je omogućena uspostava željezničkog i cestovnog međunarodnog javnog prometa.

Što se tiče broja oboljelih, epidemiološka situacija u Hrvatskoj je i dalje jako dobra – u posljednja 24 sata zabilježeno je dvoje novih pacijenata zaraženih korona virusom i obje osobe su iz Grada Zagreba.

Ukupan broj oboljelih od korona virusa u Republici Hrvatskoj od početka epidemije je 2254, a do sada je ozdravila 2140 osoba. Testiranono je sveukupno 70254 osobe, na bolničkom liječenju se nalazi još 7 osoba, a odlična je vijest kako trenutno ne respiratoru nije niti jedna osoba.

 

 

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari