9 NOVIH SLUČAJEVA

Umrlo dvoje ljudi iz Doma za starije u Splitu. Koronavirus ušao i u makarski Dom umirovljenika

Foto: Milan Šabić/Pixsell

U KBC-u Split u nedjelju je od posljedica koronavirusa preminulo dvoje ljudi, oboje su iz Doma za starije i nemoćne u Vukovarskoj ulici koji je prošli tjedan postao žarište zaraze.

“Oboje su bolovali od teških kroničnih bolesti”, potvrdio je dr. Julije Meštrović, ravnatelj, KBC-a Split na današnjoj presici Županijskog stožera.

Od hospitaliziranih devetoro je na respiratoru, šestoro ih ima teže kliničke znakove bolesti, a ostali blaže. Danas je ukupno devet novooboljelih osoba na području Splitsko-dalmatinske županije

Troje štićenika Doma za starije i nemoćne u Makarskoj pozitivno je na koronavirus. Ranije su se žalili na temperaturu. Šira javnost je znala da se testovi provode, jer je na jučerašnjoj tiskovnoj konferenciji tako najavio Stožer civilne zaštite. Potvrdu o broju zaraženih dobio je 24sata od Dražena Nemčića, načelnika makarskog stožera civilne zaštite.

“Istina je, jutros su stigli nalazi, imamo troje zaraženih. Ravnateljica Doma obavila je sve potrebne mjere, epidemiolog je kontaktiran tako da on sada nastupa. Zaraženi su već od prije bili u svojim sobama, imamo mi u Domu dovoljno mjesta tako da su bili u izolaciji od ranije kad su se pojavili prvi simptomi naznake neke bolesti. Jedino su medicinske sestre išle između tih soba”, dodaje Nemčić.

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari