PROBIJALI SE KROZ LED I SNIJEG

Uspješna akcija HGSS-a: ‘Nakon 13 sati spašavanja ozlijeđeni planinar predan je liječnicima’

Photo: Dusko Marusic/PIXSELL

Tehnički i fizički izuzetno zahtjevnu akciju dodatno su otežavali snijeg, led, odroni i polomljena stabla koja su prepriječila staze

Hrvatska gorska služba spašavanja objavila je kako je uspješno završena jedna od najtežih akcija spašavanja koju su imali.

Podsjetimo, na Vaganskom vrhu jučer je niz padinu od 150 metara skliznuo planinar koji se prilikom pada teško ozlijedio, a radilo se o prijelomu noge, pa su spašavatelji odmah krenuli u akciju na Velebitu.

Tehnički i fizički izuzetno zahtjevnu akciju dodatno su otežavali snijeg, led, odroni i polomljena stabla koja su prepriječila staze.

Kroz led i po nepristupačnom terenu tri ekipe su se probijale do planinara, a oko ponoći prva je ekipa stigla do njega. Tada je HGSS objavio da će transport planinara biti težak i dugotrajan. U akciji je sudjelovalo 27 spašavatelja iz stanica Gospić, Zadar, Split i Istra.

Unesrećeni se nalazio na izrazito nepristupačnom terenu kod Vaganskog vrha te je akcija spašavanja trajala gotovo 13 sati, objavio je HGSS. Spašavatelji su ozlijeđenog planinara jutros predali Hitnoj pomoći, prenose RTL Vijesti.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari