'POSKUPLJENJE JE NEIZBJEŽNO'

I cijene alkohola ‘lete’ gore! Evo koliko će gin, pelin i votka biti skuplji

Foto: Pixsell

Alkohol poskupljuje već od 1. travnja

Cuga, čašica sreće, tekuće veselje ili tekuća ciroza jetre, kako god ga zvali – alkohol će poskupjeti. Kad? Još se ne zna točno, ali hoće donosi RTL Direkt.

Pitali smo šest najvećih hrvatskih proizvođača alkohola i dobili uglavnom općenite korporativne odgovore tipa ”nastojat ćemo osigurati našim potrošačima da njihovo omiljeno pivo i dalje bude pristupačno, unatoč inflatornim pritiscima, odnosno značajnom porastu cijena naših inputa…”

Pogledajte VIDEO PRILOG:

A iza tih inputa i inflatornih pritisaka ustvari se da iščitati da će veleprodajna cijena ići gore. Tri su proizvođača konkretnije odgovorila pa tako već sada znamo da će najprodavaniji proizvodi poput gina, votke i pelinkovca rasti od 3 – 10 % i to već od 1. travnja.

Poskupljenje u veleprodaji vjerojatno će se odraziti i na cijene u trgovinama. Dakle litra domaćeg gina koja sada košta 85 kuna uskoro će koštati 90. Litru pelinkovca koju kupujete po prosječno 100 kuna – od 1. travnja ćete plaćati 105, a litra domaće votke koja sada košta recimo 75 kuna koštat će 81 kunu.

Ali podsjećamo, to je izračun temeljem samo na rastu u veleprodaji veleprodajna cijena. Dakle na to idu još marže trgovaca ili vlasnika kafića, što znači da to nisu konačne cijene: drugim riječima mogle bi biti još i veće, donosi RTL Direkt.

Uzdravlje!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari