“IZGUBLJEN U SVEMIRU”: SDP-ovci napali Bernardića a Komadina – sve

Na račun šefa SDP-a stiže više kritika nego pohvala, a samo jedna čestitka za vjenčanje bila je dovoljna da njegov položaj propituju i oni koji su mu čuvali leđa

U društvu čestitara zagovorniku radikalne desnice Velimiru Bujancu, osim gostiju Hasanbegovića, Esih i Thompsona – našao se i jedan socijaldemokrat, Davor Bernardić. Čestika Bujancu, pa makar bila kroz usputnu komunikaciju, brojnim je SDP-ovcima bila kap koja je prelila čašu. Čak ga ni njegov zaštitnik iz Rijeke nije imao čime obraniti.

“Ne znam što mu je to trebalo, ali vidim da je ta čestitka izazvala svekoliki interes javnosti i da je to jedno od najvažnijih pitanja za svekoliki razvoj RH”, izjavio je potpredsjednik SDP-a Zlatko Komadina. Ostali istaknuti članovi napali su šefa stranke preko društvenih mreža.

“Žao mi je što je Davor dao prednost kurtoaziji nad sadržajem. Velimir Bujanec predstavlja sve protiv čega se SDP uvijek borio”, napisao je SDP-ov Bojan Glavašević na Twitteru.

“Žao mi je zbog Davorove čest. S takvim likovima ne treba imati ništa. Apsolutno ništa”, napisao je ma Twitteru SDP-ov Orsat Miljenić.

“Bernardić postaje problem, a ne rješenje za SDP”, konstantirao je u svom tweetu SDP-ov Mirando Mrsić.

Bernardiću se spočitavaju i sve ozbiljniji propusti kršenja Statuta prilikom vođenja stranačke blagajne pa se sutra, na sjednici Predsjedništva, očekuje žestoka rasprava.

Za Bernardića bi puno opasnije od čestitke Bujancu moglo biti pitanje kredita od 8 milijuna kuna. Za njega je, navodno, založio stranačke nekretnine – bez obaveznog obaveznog blagoslova predsjedništva.

U SDP-u tvrde da će Bernardić lako dokazati da nije prekršio Statut kod dizanja kredita, no odgovornost bi se mogla svaliti na glavnog tajnika Zvanu Brumnića ili poslovnog direktora Nikšu Vukasa.

“To je posao direktora, ako je što pogriješio tu je da odgovara”, tvrdi Komadina. Neslužbeno se može čuti da će nekoliko članova predsjedništva inzistirati na smjeni glavnog tajnika Brumnića.

“Tu je do sada zabilježen cijeli niz propusta, glavni tajnik je ujedno i povjerenik za Splitu tu je situacija očajno loša (blic) Jasno treba pri tome reći da je bivši glavni tajnik stranku koštao stranku 5 mil kn jer je zakasnio s izvješćem i nije dobra ta tradicija amaterizma i šlamperaja, to se mora promijeniti”, tvrdi Aleksandra Kolarić, članica stranke.

Kreću li prve smjene Bernardićevog tima u SDP-u i hoće li se postaviti pitanje smjene izrazito nepopularnog šefa oporbe – znat će se nakon sutrašnje sjednice predsjedništva.
Marina Barukčić

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari