Pitali smo Ježića kad će vratiti pet milijuna eura, on odbrusio: ‘Vi stvarno niste normalni’

Obećanje da će u proračun uplatiti pet milijuna eura Ježić je dao još u listopadu 2012. kada je kao krunski svjedok ispitan u prvom postupku protiv Sanadera

Bivši vlasnik Diokija i ključni svjedok protiv bivšeg premijera Ive Sanadera u slučaju primanja mita od mađarskog MOL-a, Robert Ježić, nakon svjedočenja u ponovljenom suđenju u slučaju Fimi media nije želio odgovoriti na novinarsko pitanje kada će državi uplatiti pet milijuna eura koje mu je, prema vlastitu priznanju, mađarski MOL uplatio za mito Sanaderu kako bi Mađarima prepustio upravljačka prava u Ini.

“Vi stvarno niste normalni”, poručio je Ježić RTL-ovoj ekipi koja ga je u utorak nakon svjedočenja na zagrebačkom Županijskom sudu pitala kada će u proračun uplatiti novac koji je na račun svoje švicarske tvrtke navodno primio za Sanadera.

Obećanje da će u državni proračun uplatiti pet milijuna eura Ježić je dao još u listopadu 2012. kada je kao krunski svjedok ispitan u prvom postupku protiv Sanadera u kojemu je bivši premijer pravomoćno osuđen na 8,5 godina zatvora.

Iako je isprva govorio da će novac vratiti čak i ako Sanader ne bude osuđen kasnije je promijenio priču. Nakon što je presuda postala pravomoćna iz Švicarske je poručio da mu ona nije dostavljena, a kada ju je ukinuo Ustavni sud izjavio je da za povrat novca nema temelja jer nema pravomoćne presude.

U prosincu 2015. zagrebački Županijski sud spojio je postupak protiv Sanadera s optužnicom protiv predsjednika uprave MOL-a Zsolta Hernadija, a kako je slučaj u međuvremenu privremeno prekinut, nova presuda ne očekuje se uskoro.

Na ponovljenom suđenju za izvlačenje novca iz državnih institucija i tvrtki u slučaju Fimi media, Ježić je u utorak, kao i na prvom svjedočenju u siječnju 2013. ispričao kako je od tadašnjeg HDZ-ova rizničara Mladena Barišića dobio oko 300 tisuća eura u gotovini kako bi iz inozemstva uplatio luksuzni premijerov BMW.

Sanaderova obrana je kao i prošlog puta prigovorila istinitosti Ježićeva iskaza.
Vijesti.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari