KBC RIJEKA POSLUJE POZITIVNO: Dok zdravstvo gomila dugove, ravnatelj KBC-a Rijeka otkriva ljepšu stranu priče

Dugovi u hrvatskom zdravstvu rastu i trenutačno iznose oko 8 milijardi kuna. Resorni ministar od ministra financija traži novac, u međuvremenu u bolnicama opća nestašica

Liječnici tvrde da u bolnicama nedostaje svega: od lijekova, zavoja, konca… A upravo bolnice prednjače – s čak tri i pol milijarde duga.

Sedam državnih bolnica završilo je 2016. godinu s minusom od pola milijarde kuna. Na prvom mjestu je KBC Zagreb koji je poslovao s gubitkom od 197,4 milijuna kuna, slijedi KBC Sestre milosrdnice s gubitkom od 79,6 milijuna kuna, KBC Osijek ima minus od 72,8 milijuna kuna dok je neslavno četvrto mjesto osvojio KBC Split s minusom od 53,7 milijuna kuna na računu.

Pozitivno je poslovala KBC Rijeka koja je 2016. godinu završila s plusom od 2,7 milijuna kuna, Klinika za ortopediju Lovran u plusu je 91 tisuću kuna te Klinika za infektivne bolesti Zagreb koja je u pozitivi sa 62 tisuće kuna.


U RTL-u Danas razgovarali smo s ravnateljem KBC Rijeka Davorom Štimcem, koji nam je otkrio kako njegova bolnica uspijeva biti jedna od rijetkih u Hrvatskoj koja posluje s pozitivnom bilancom.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari