KOMENTAR ZORANA ŠPRAJCA: Najbolje bi bilo kada bi se Todorićeva narukvica za praćenje mogla staviti našim političarima – na usta

Bilo bi najbolje kada bi se Todorićeva narukvica do 10. travnja mogla staviti svima njima na usta. Barem do 10. travnja, ne bi škodilo da je i duže.

Narukvica za praćenje – to je taj ekskluzivni modni dodatak, koji oko noge nosi Ivica Todorić.

Onu koju vam prikazujemo u RTL Direktu je potpuno identična onoj koju nosi Todorić, upravo ovaj model koristi britansko pravosuđe, a boju nažalost ne možete birati.

Suprotno nekim napisima da Todorić narukvicu nosi samo od ponoći do 3 sata ujutro, narukvica kad se jednom stavi više se ne može skinuti, tj. može ju skinuti samo onaj koji ju stavio. Uz narukvicu Todorić je dobio i baznu stanicu i telefon, a kako to sve funkcionira demonstrirat će vam Ilija Radić.

 

Da narukvica nije bez vraga govore i naše informacije iz svih nadležnih institucija da Ivica Todorić ne govori istinu kada kaže da je svoju adresu prijavio odmah po dolasku u London, ona je, naime, postala poznata tek kada ju je jučer prijavio na londonskom sudu. Ali jasno da je Todorić pomno pripremao svoju stretegiju obrane, nekoliko je puta dolazio u Ljubljanu na sastanke sa svojim suradnicima, a supruga Vesna u Londonu mu se pridružila prošlog tjedna kad je sve pripremio za predaju, jer razdvajanje od obitelji također je faktor koji može igrati ulogu u odluci o izručenju.

No zasad najbolji saveznici Ivice Todorića, nisu ni njegovi odvjetnici ni njegovi suradnici, nego naši političari. Ali krenimo od narukvice i Ilije Radića.

 

Dakle, shvatili ste. Svaki put kada netko od naše političke elite uzme u usta ime Ivice Todorića i pri tome ga kvalificira kao bjegunca ili zločinca i laprda o tome kako je on ovakav i onakav i još protiv njega podižu privatne tužbe, odvjetnici Ivice Todorića uzmu svoj blokić i upišu jedan poen za njegovu obranu, a Todorić napiše blog o političkom procesu.

Dakle ako SOA ili Dinko Cvitan tragaju za njegovim jatacima u Hrvatskoj, onda su to među prvima Božo Petrov koji je pametno, kao tadašnji Predsjednik Sabora, dakle druge najvažnije političke institucije u Hrvatskoj protiv njega podnio nekakvu privatnu tužbu, da ubere za sebe par jeftinih poena.

Jednako mudro je sa svojom tužbom napravila i potpredsjednica Vlade Martina Dalić. Svako malo vidimo kako su na Todorića napaljeni i Milijan Brkić i Davor Bernardić i Miro Bulj i Andrej Plenković i Gordan Maras koji svojim izjavama nesebično pomažu obrani Ivice Todorića.

I kada 10. travnja sa tako obimnim svjedočanstvom o hrvatskoj političkoj blesavoći njegovi odvjetnici dođu pred britanskog suca, isti ti junaci će se onda kao i sada čuditi kako to da je sudac odbio izručenje Ivice Todorića.

Zato bi bilo najbolje kada bi se ova Todorićeva narukvica do 10. travnja mogla staviti svima njima na usta. Barem do 10. travnja, ne bi škodilo da je i duže.
Zoran Šprajc

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari