KOMENTAR ZORANA ŠPRAJCA Zaljevske igre Hrvatske i Slovenije: čamci su tu, još čekamo topovnjaču, jurišne pedaline, sandoline…

Nakon Njemačke i zemalja Beneluksa, i Europska komisija je ustvrdila da od Hrvatske očekuje implemetaciju presude Arbitražnog suda

Tzv. “Presuda koja nas se ne tiče” došla je do Europske komisije, a Komisja je rekla da nas se itekako tiče.

Nakon Njemačke i zemalja Beneluksa, i Europska komisija je ustvrdila da od Hrvatske očekuje implemetaciju presude Arbitražnog suda o Piranskom zaljevu prema kojoj 80 posto Zaljeva pripada Sloveniji.

U međuvremenu, kao u nekoj češkoj komediji, hrvatska gomila svoje pomorske snage u Piranskom zaljevu.

Umjesto jednog policijskog čamca koji ondje redovno patrolira, u Savudrijsku valu stigla je flota od čak četiri hrvatska policijska čamca. Ostvarena je tako golema pomorska nadmoć nad slovenskom flotom od jedog čamca.

Vojni analitičari pokušavaju predvidjeti hoće li Slovenci u zaljevske igre sada uvesti i svoju čuvenu topovnjaču bez topova ili će navaliti s nekoliko pedalina na što bi naši morali odgovoriti s desetak jurišnih sandolina, uvijek spremnih u obližnjem resortu.

Zoran Šprajc

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari